כלים

פסח בפתח ועימו ארוחת ליל הסדר הגדושה במאכלים ומטעמים, ובקלוריות רבות. מחלקת תזונה, סדנאות ואפייה של 'אברהמסון' מציגה מספר טיפים שיסייעו לעבור את ארוחת חג ללא סוכר וגלוטן, כך שנוכל ליהנות מהארוחה ובו בזמן לשמור על אורח חיים בריא

לפניכם מספר טיפים שיסייעו לשמור על אורח חיים בריא גם בזמן חג הפסח, הגדוש בארוחות חג עתירות פיתויים וקלוריות:

• תכנון מראש: את מסע הקניות התחילו בתכנון מדויק של שולחן החג ללא גלוטן וללא סוכר. החליטו על תפריט מדויק, ערכו רשימה וצאו לקניות כאשר אתם יודעים בדיוק מה הם המוצרים להם תזדקקו לכל אחת מהמנות.• אכילת פחמימות: אוכל מתובל, פחמימתי ושומני פותח את התיאבון, לכן הקפידו לשלב פחמימות עמילניות כגון אורז ותפוחי אדמה בהגבלה, ובהפרדה מחלבונים, ולהמעיט בשומנים.• אכילה לפני הארוחה: לארוחת החג נגיע לאחר שאכלנו 4 ארוחות קטנות במהלך היום. כך נפחית את תחושת הרעב ונוכל ליהנות מארוחת חג לא גדולה ומעמיסה יתר על המידה.• אכילת ירקות: ירקות הם מרכיב חשוב ביותר לשולחן החג. דאגו לאכול מנת סלט או כל ירק אחר מבושל בתחילת הארוחה, מאחר וזה יפחית את תחושת הרעב, ויזין בערכים תזונתיים ובסיבים תזונתיים.• שילוב מזונות: דאגו לאכול בין 2-4 סוגי מזונות שונים ולא יותר, וכן הקפידו על הפרדת פחמימות וחלבונים. כך תימנעו מתחושת הכבדות והעייפות שאחרי הארוחה.• מה לשתות: יינות הם בעלי ערך גליקמי גבוה. המומלצים לשתייה הם יינות יבשים וחצי יבשים. ניתן לחלק את היין ששותים עבור הברכות למספר כוסיות קטנות, ובכך נצמצם את הכמות באופן טבעי.• תיבול: אנו נוהגים לחשוב שסלטים צריך לתבל ברטבים מראש, כאשר בפועל הם מתחמצנים כתוצאה מתיבול מוקדם ונראים פחות טוב. לכן, הכינו סלט בצהריי ערב החג, ואת הרוטב הניחו בתחתית הקערה כך שמרכיבי הסלט מונחים מעליו. עטפו בניילון נצמד והכניסו את הסלט למקרר עד לארוחה. לפני הארוחה ערבבו קלות והגישו.• להכין לבד: במידה והנכם מוזמנים לארוחת החג, הביאו איתכם תבשיל או שניים שאינם מכילים גלוטן וסוכר. כך תבטיחו שגם אתם יוצאים שבעים מהארוחה.• שימוש בשמן: שמן מתחמצן בטיגון ויוצר רדיקלים חופשיים שעודפיהם גורמים לנזקים בגוף. לכן רצוי להשתמש בשמנים שנקודת העישון שלהם גבוהה יותר, והם בריאים יותר, כגון שמן קנולה, שמן זית ושמן קוקוס.

טיפים נוספים לאפייה והכנת הקינוחים:

• במידה והעוגה יצאה יבשה מידי, נסו להוסיף 1/2 כוס מחית תפוחים או גבינה לבנה.• במידה והנכם רגישים ללקטוז, ניתן להחליף אותו במוצרים כמו סויה או כל חלב אחר שאינו חלב פרה.• ניתן להקל על הכנת מאפים, פשטידות ולחמים באמצעות הכנת תערובות קמחים מראש. היחסים להכנת התערובת הם:1 חלק קמח אורז+1/2 חלק קורנפלור+1/2 חלק קמח תפוחי אדמה+1/4 חלק קמח טפיוקה.• שמרו את שאריות הלחמים, יבשו אותם והפכו אותם לפירורי לחם. שמרו בקופסא אטומה.• בעת הכנת עוגיות – הקפידו להקציף את הביצים לזמן ארוך ככל שניתן, מאחר וכך העוגיות תיראנה דומות לעוגות מאווררות ורכות.• הקפידו לאטום מאפים ולחמים ללא גלוטן, על מנת למנוע התייבשות של המוצר.