לאחר פרסום דו"ח מבקר המדינה בנושא היערכות מערך הכיבוי והשריפה בכרמל אמר ח"כ מאיר שטרית כי בזמן כהונתו כשר הפנים הוא ניסה להניע מהלך של ביטול האיגודים הקיימים והקמת רשות כבאות ארצית שלא תהיה תלויה ברשויות המקומיות ולמעשה תהיה יחידה סמי-צבאית. לדברי שטרית, הכבאים התנגדו למהלך כזה בשל אי הסכמתם לכך שייאסר עליהם לשבות

ההחלטה עברה בממשלה אך נכון למועד סיום תפקידו של שטרית כשר הפנים לא הסתיים נושא השינוי המבני. כמו כן הוכן תזכיר חוק על מנת להפוך את הרשות לרשות ארצית אך בשלב זה הסתיימה כהונתה של הכנסת ה-17 והמהלך לא הושלם. לדבריו:"התקדמנו מאד וכמעט השלמנו את המהלך אך לצערי השינוי לא הושלם כי עדיין היינו במו"מ עם ועדי העובדים".

לדבריו של שטרית:"ללא תיקון המבנה הארגוני של שירותי הכבאות לא ניתן יהיה לטפל בבעיות של שירותי הכבאות, לצערי עד היום המדינה לא ראתה את אחריותה על שירותי הכבאות אלא באחריות הרשויות המקומיות". עוד הוסיף:"יש חשיבות רבה לתוספת התקציב אך ללא השינוי המבני יהיה קשה להשלים פערים. כרגע כל איגוד עובד בצורה עצמאית ולא תחת מטה ארצי אחד. צריכים שילוב של שני הדברים, שינוי מבני והשלמת ציוד, כמובן שאת הציוד צריכים להשלים עוד בטרם השלמת תהליך הרפורמה שהרי הציוד ימשיך לשמש את הכבאים לאחר מכן". עוד ציין כי:"צריך להשלים ולקדם את המהלך שהתחלתי בו ולהפוך את הרשות לרשות ארצית תחת סמכותו של אדם אחד ואשר תפעל כמו שמקובל במדינות אחרות בעולם".

לדבריו של שטרית בזמן כהונתו כשר הפנים הוא דרש מראש הממשלה ומשרד האוצר תוספת של כ-500 מיליון ₪ אך מכתבו לא זכה לשום תגובה מאף צד. ח"כ שטרית אמר כי טיפולו בנושא התחיל עם כניסתו למשרד הפנים והוא פעל עפ"י דו"ח גינוסר אשר המליץ על מהלך כזה אך לא זכה לטיפול כלשהו מצד אף שר פנים לפניו. עוד הוסיף שטרית:"משרד האוצר קושר את הנכונות שלו להעביר תקציב בביצוע הרפורמה, אני סבור שהרפורמה היא צעד חיוני על מנת להבטיח שהתקציב שיועבר אכן ינוצל בבניית מערך כיבוי אש בצורה הנדרשת ולא יפוזר בין עשרות איגודי ערים".

בנושא העברת הסמכויות ממשרד הפנים אמר שטרית:"אין חובה להשאיר את שירותי הכבאות במשרד הפנים, ודווקא בשל זיקתם הביטחונית צריכים לחשוב להעבירם למשרד ממשלתי אחר".