לשם כך נערך על-ידי ד"ר שי קויתי בשיתוף עם ד"ר אמיר תירוש, ד"ר שלמה שגב ופרופ' יחזקאל סידי, מחקר רטרוספקטיבי בקרב אנשים בריאים שהיו במעקב במסגרת בית החולים. מטרת המחקר הייתה לבדוק: האם רמות סוכר בצום בדם שהן בתחום הנורמה, קשורות לסיכון מוגבר ללקות במחלות לב ושבץ מוחי.
במסגרת המחקר נערך מעקב אחרי כ-11,000 נשים וגברים בריאים, מעל גיל 40, שהיו במעקב שנתי משנת 2000 עד ל-2010 (בממוצע 4.5 שנות מעקב). במהלך המעקב פיתחו כ-1000 מהם מחלות קרדיו-וסקולאריות, קרי מחלת לב כלילית (התקף או אירוע לבבי אקוטי, מיפוי לב או צנתור פתולוגים), או שבץ מוחי. נבדקה ההתאמה בין רמות הסוכר בצום בתחום הנורמה או בתחום הטרום-סכרתי.
נמצא שהסיכון ללקות במחלות כלי דם טרשתיות לאחר שנות המעקב היה גבוה כמעט פי שתיים בקרב אנשים שאצלם נמדד סוכר בצום בתחום בין 95-100 בהשוואה לאלו שרמת הסוכר בדם הייתה נמוכה מ-80. הסיכון נשאר גבוה גם כאשר נערך תיקנון לגורמי סיכון הקלאסיים (גיל, מין זכר, יתר לחץ דם, רמת כולסטרול, רמת טריגליצרידים, עישון, סיפור משפחתי של מחלת כלי דם טרשתית) . בנוסף, הודגם שוב כי האנשים עם סוכר בתחום הטרום סכרתי (100-126 מיליגרם אחוז) נמצאים בסיכון מוגבר עוד יותר להתפתחות מחלות כלי דם טרשתיות.
משמעות הממצאים היא שעל אנשים בריאים בעלי רמות סוכר בגבול העליון של הנורמה להקפיד על אורח חיים בריא יותר, כולל הקפדה על הורדת משקל ורמות כולסטרול וטריגליצרידים בדם.