פרוביוטיקה

(תזונה וכושר)
קרדיט תמונה: pexels

תזונה נכונה היא בעלת תפקיד מפתח בשמירה על מערכת עיכול בריאה ושמירה על סביבה מאוזנת בקיבה. הקיבה שלנו היא מקום מושבם של מאות מיליוני בקטריות היוצרות קהילה מורכבת הידועה גם בשם מיקרוביום. אוכלוסייה זו משפיעה על נדבכים רבים בבריאות הפיזית שלנו, כולל יכולת העיכול, ספיגה של מרכיבים תזונתיים חיוניים ואפילו תפקוד של מערכת החיסון. במאמר זה, נבחן את החשיבות של התזונה לשמירה על מערכת עיכול בריאה ונחקור כיצד ניתן לתרום למערכת זו באמצעות תזונה ואמצעים אחרים.

(חדש על המדף)
מעדן פרוביוטי ללא חלב עם תות ( צילום: סטודיו שטראוס )

כשנתיים לאחר שהשיקה לראשונה את סדרת המעדנים הפרוביוטיים ללא חלב ONLY, משיקה חברת "יופיקס", המשווקת בישראל על ידי מחלבת שטראוס, טעם חדש המצטרף לסדרה: ONLY מעדן פרוביוטי ללא חלב עם תות. המעדן החדש מבוסס על חומרי גלם מוכרים מן הצומח בהם שיבולת שועל מלאה, עדשים, זרעים ופירות, והוא אינו מכיל סויה. המעדן הטבעוני אינו מכיל מייצבים וצבעי מאכל ומכיל חיידקים פרוביוטיים בדומה ליוגורט.

(אלטרנטיבי)
פרוביוטיק 25 ביליון (צילום:נוטרי קר)

החיידקים הטובים המצויים במערכת העיכול חשובים מאוד להגנה על הגוף לאורך כל השנה, ובמיוחד בחורף – לחיזוק הגוף מפני מחלות החורף, ולאיזון פלורת המעי בעת נטילת אנטיביוטיקה, מציינת הנטורופתית ג'ולי ברוך.

(אלטרנטיבי)
WIN WINTER (צילום: נוטרי קר)

עם בוא החורף חשוב לחזק את המערכת החיסונית בגופנו כדי להגן עליו מפני פלישת חיידקים ווירוסים מחוללי מחלות. הנטורופתית ג'ולי ברוך מסבירה שאפשר לתרום לחיזוק המערכת החיסונית בעזרת ניהול אורח חיים בריא בשילוב אמצעים  טבעיים כמו תזונה עשירה בוויטמינים, במינרלים, בחומצות אמינו ובנוגדי חמצון; שמירה על היגיינה;  נטילה של פרוביוטיקה המכילה כמות גדולה של חיידקים ידידותיים; וצריכה של צמחי מרפא ופטריות מרפא שיכולים להשפיע על  מערכות הגוף ומערכת החיסון.  

(אלטרנטיבי)

לחיידקים ה"טובים" (פרוביוטיים) הנמצאים במערכת העיכול חשיבות רבה להגנה על הגוף ולפעילות תקינה של מערכת העיכול, מציינת הנטורופתית ג'ולי ברוך. החיידקים הטובים מונעים התפתחות של חיידקים גורמי מחלות, הם מחזקים את מערכת החיסון, והם מסייעים במקרים של בעיות עיכול, כמו גזים, שלשולים ועצירות.

(חדשות הבריאות )

עם בואם של הגשמים הראשונים והירידה בטמפרטורות יקפצו אלינו לביקור בקרוב גם נגיפי וירוס השפעת ואיתם כאבי הראש, השיעול ושאר התסמינים

(תזונה וכושר)

אסנת בוברוב, דיאטנית קלינית וספורט במצפה הימים, אומרת כי אנשים שאינם רגילים בצום עלולים לחוש בזמן הצום בחולשה, כאב ראש, רעידות ואפילו כאבים. הכנה טובה יכולה לעשות הבדל אמיתי. בוברוב ממליצה להתחיל את ההכנות לצום כיום יומיים לפני הארוחה המפסקת ולעבור את הצום כשהגוף לא כל כך מיובש והפסקת האכילה ובעיקר השתייה פחות תורגש