במהלך חודש ספטמבר ייפתח בשיבא שירות מרפאה לטלה-פסיכיאטריה פרטית, אשר יאפשר טיפולים פסיכיאטריים דרך סקייפ. ד"ר ירדן לוינסקי, פסיכיאטר מומחה בשיבא, מיוזמי השירות, מסביר כי מתן טיפולים "בשלט רחוק" יאפשר נגישות רבה יותר לאוכלוסיות רבות: לקשישים (תחליף לביקור בית, פסיכוגריאטריה), לקהילה הישראלית בחו"ל, למטיילים. וגם אדם שחי בישוב מרוחק שאין בו פסיכיאטרים במרחק של קילומטרים מביתו, ואין לו מענה לצרכים נפשיים

כלים

"לפעמים דווקא יש מטפל מתחום בריאות הנפש באיזור, אבל הפונה לא רוצה שיידעו שהוא מגיע לפסיכיאטר, או שהוא רוצה סוג טיפול שאין בסביבתו." מציין לוינסקי.

השירות מבטיח דיסקרטיות מקסימאלית, המטופל לא נדרש להגיע פיזית למרפאה לטיפול, אלא מקבל את הייעוץ מפרטיות ביתו. יינתנו גם שירותי מרפאה, כגון מעקב תרופתי, פסיכותרפיה, ייעוץ של עובדת סוציאלית. צוות המרפאה בשלב ההתחלתי יהיה מורכב מפסיכיאטרים ופסיכולוגים/ פסיכותרפיסטים.

מעבר לנוחיות הטיפול, במצבים מסוימים הטיפול באינטרנט יכול להיות הפתרון היחיד. דוגמה טובה היא אנשים שיש להם קושי לצאת מהבית, אנשים עם קושי ביצירת קשר ויזואלי, שאיתם ניתן כיום לתקשר באמצעות כתיבה בצ'אט או במייל. לאדם כזה יש כיום אפשרות לקבל טיפול באמצעות הרשת.

הטיפול באמצעות האינטרנט נותנות לנו הזדמנויות חדשות ואינו מהווה תחליף לטיפול פנים אל פנים.

הטיפול בטלהפסיכיאטריה נפוץ מאד בארצות המערב, ובעיקר בארה"ב, קנדה ובאוסטרליה שם המרחבים והזמינות הנמוכה של מטפלים מעודדים את השימוש בטכנולוגיות חדשות שיכולות להתגבר על המרחקים.

מחקרים מראים שטכנולוגיות חדשות אלו יכולות להעלות בצורה משמעותית את הזמינות של הטיפול מחד ואף להוריד בטווח הארוך את העלויות של הטיפול הן עבור המטופל והן עבור הגוף המטפל.

יתרה מכך, עצם הטיפול במרחב המקוון מאפשר שילוב של טכנולוגיות אינטרנט על מנת לשפר את המידע למטופל באמצעות כלים כמו תזכורות אוטומטיות לנטילת תרופות, פורומים ואתרי מידע ואף שירותי אינטרנט שמאפשרים אבחון וטיפול. מכיוון שכל הכלים הללו נמצאים ברשת ניתן לשלב אותם בטיפול ובכך לשפר אותו.