יוצאים לחיק הטבע לעשות מנגל? רגע לפני שתעמיסו על הצלחת כמויות אינסופיות של בשר כדי שתקדישו מספר דקות גם לבריאות שלכם. סמדר טייטלר, ביוטכנולוגית ואחראית מחלקת הדרכה ומידע בחברת "הדס" לויטמינים ומוצרים טבעיים נותנת טיפים שיעזרו לכולם לשמור על הבריאות וליהנות מאכילת בשר על האש

כלים

  • חשוב להקפיד לשמור את הבשר בקירור עד לזמן השימוש בו.
  • הבשר העשיר ביותר בברזל הוא בשר בקר אדום. אחריו בשר העוף וההודו. גם איברים פנימיים מכילים הרבה ברזל, אך גם תכולת הכולסטרול בהם גבוהה.
  • מומלץ לצלות את הבשר על גחלים שכבר האפירו ולא בתוך האש הגלויה. טמפרטורה גבוהה מדי עלולה לעודד יצירת חומרים מסרטנים. אין לאכול חלקי בשר שהשחירו.
  • השרייה מוקדמת והפיכת הבשר לעתים קרובות מגבילים את עליית הטמפ' בבשר, ומסייעים במניעת היווצרות גורמים מסרטנים. אין לנפנף כשהבשר עדיין על האש כדשי שלא ידבקו אליו פירורי אפר רעילים.
  • מומלץ לשלב בארוחה מגוון רחב של ירקות ופרות. כדאי למלא קודם את הצלחת עד חציה בירקות חתוכים בצבעים שונים או בסלט, ורק לאחר מכן להוסיף את הבשר לצלחת. מומלץ לאכול גם בצל ושום, עלים ירוקים, צמחי תבלין וכדומה, אשר להם השפעה מגינה ומחזקת.
  • מומלץ להעדיף כמנה אחרונה פרי עתיר בסיבים במקום ממתקים או מרשמלו המסורתי- פירות עשירים בוויטמין C, המגביר את יעילות הברזל ומשפר את הטמעתו בגוף בצורה אופטימאלית. וויטמין C חשוב גם למניעת אלרגיות.
  • מומלץ לשלב פעילות גופנית ביציאה לפיקניק ולפני הארוחה לעודד את הילדים והמבוגרים להשתתף במשחק כלשהו, כגון ריצה קלה או הליכה מהירה בסביבה.