הממונה על יחסי העבודה במשרד התמ"ת יפתח מחר בשיתוף נציגי ההסתדרות ואיגוד לשכות המסחר, בהליך החוקי לקראת הוצאת צו ההרחבה בענף הניקיון. הממונה אמור לקיים שימוע למתנגדים להסכם ורק אחר כך להעביר את המלצתו לשר התמ"ת שיחליט אם לחתום על הצו.
עם מתן צו ההרחבה יכנס לתוקפו ההסכם הקיבוצי הענפי שחתמה ההסתדרות עם איגוד ענף חברות הניקיון ותחזוקת מבנים שבאיגוד לשכות המסחר. ההסכם נחתם בחודש אוגוסט 2009 ולפיו יעלה שכר עובדי הניקיון ב- 20% מעל שכר המינימום תוך שנתיים.
ההסכם אף משפר את הפנסיה של העובדים מפנסיית יסוד למקיפה, מעניק ביטוח ריסק ב- 6 חודשי העבודה הראשונים, זכות שימוע לפני פיטורים לעובדים קבועים מעל שנתיים וזכויות נוספות כמו: איסור על קנסות והפחתות שכר שרירותיות, שי לחג הפסח וראש השנה, תשלום נוסף עבור עבודה בחגים, הסעות לעובדים בזמן שבו מופסקת התחבורה הציבורית וחופשה בגין נישואים או לידה.
משרד האוצר מוביל את ההתנגדות לצו ההרחבה יחד עם מספר חברות בענף הניקיון שאינן שייכות לאיגוד. עיני קרא היום לשר האוצר לשלב כוחות עם ההסתדרות המעסיקים ושר התמ"ת כדי להוציא את צו ההרחבה והוסיף כי "צריך לזכור שמדובר בכ- 100 אלף עובדות ועובדים שמועסקים בעבודה קשה בשכר נמוך. חלק לא מבוטל מהעובדים האלה נמצאים בשכבות החלשות ביותר בחברה הישראלית. אין ספק ששיפור משמעותי בשכרם הינו שינוי חברתי אמיתי".
עיני הוסיף ואמר כי "התנגדות של משרד האוצר לצו ההרחבה היא כתם שיש להסירו במהרה. הטענות שמעלה משרד האוצר נגד צו ההרחבה הם לא מוסריות. אני קורא לשר האוצר להתעשת ולהורות לפקידי משרדו להסיר את ההתנגדות ולצעוד איתנו ועם המעסיקים יד ביד לשינוי המשמעותי הזה".