כי מציון תצא תורה - יוזמה ישראלית חדשה פועלת להקמת בית משפט בינלאומי בהאג הדן במחלוקות בין תאגידים רב לאומיים לבין מדינות – THE ICSCD INTERNATIONAL COURT OF STATE AND CORPORATE DISPUTES – יוזמה רב לאומית חדשה, להקמת בית משפט כלכלי בינלאומי, יוצאת לדרך בימים אלו בהובלתה של עו"ד ד"ר איריס טרומן, מומחית למשפט בינלאומי ויו"ר הועדה לבית משפט כלכלי בינלאומי בלשכת עורכי הדין.
הרוח הנושבת מעיפה מעולמנו את המושג "משמורת", אגב מילה שאפילו לרגע לא הייתה מוזכרת בחוק, אולם במהלך השנים לכל ברור כי הילדים יהיו במשמורת האם ואילו האב יקיים "הסדרי ראיה" עם הילדים. אז מה קורה היום בבתי המשפט? את המושג משמורת החליף המושג הורות משותפת ואילו הסדרי הראיה הפכו מזמן לזמני שהות.
כששואלים את הבת שלי, בת ה-6 "מה אמא עושה?" היא משיבה "מגרשת הורים... אבל היא תמיד דואגת לילדים...". כן, גם ילדה בת 6 שנים בלבד מבינה שבהליך גירושין יש לדאוג לילדים. לא אחת מגיע למשרדי לקוחה (או לקוח כמובן) ומביעה בפניי את הדילמה בהתחלת הליך גירושין , כאשר מאז ומתמיד הדילמה נעוצה בילדים הקטנים. אולי מוטב לנו להישאר נשואים עד שהילדים יבגרו? כמענה לשאלה זו יש לבחון האם ילדים יעדיפו לגדול בבית אחד, בו מצויים פיזית הורים אומללים או בשני בתים אשר בכל אחד מהם נמצא הורה מאושר? כמובן שסביבה מאושרת לילד (לא משנה איזו סביבה) תצמיח ילד מאושר.
תושב אשדוד אשר נלחם על קשר תקין עם ביתו הקטינה, הגיש אל בית המשפט לענייני משפחה באשדוד תביעה להסדרי ראיה באמצעות באת כוחו, עורכת הדין שירה קופמן.
עסקת פינוי בינוי מוגדרת בחוק כחוזה בין יזם לבין בעלי דירות בבניין המיועד לפינוי בינוי ועל פיו מתחייבים בעלי הדירות למכור את זכויותיהם בו, באופן חלקי או מלא, לצורך הריסת הבניין ובנייתו של בניין חדש במקומו בהתאם לתכנית מאושרת לפי חוק התכנון והבנייה. עסקת פינוי בינוי ידועה בשמה הנפוץ עסקת קומבינציה ובמסגרתה מפנים שכונת מגורים ישנה לטובת הקמת שכונה חדשה באותו המתחם. במסגרת העסקה מקבלים בעלי הדירות דירות חדשות ומרווחות יותר עם מפרט טכני עשיר בהשוואה לדירה הקיימת, גודל הדירה יקבע באמצעות ניהול מו"מ מול היזם.
עסקה לרכישה או למכירה של נכס היא עסקה חשובה ויקרה. פעמים רבות נראה למוכרים או לרוכשים כי מצאו את עסקת חייהם, ולכן הם ממהרים לחתום על זיכרון דברים בלהט הרגע, כדי למנוע מכירת הנכס לאחר, או כדי "ללכוד" רוכש פוטנציאלי. ואולם, ישנן סכנות רבות בפזיזות שבחתימה, שכן לרוב החתימה נערכת מבלי שהצדדים התייעצו עם עו"ד ומבלי לבצע בדיקות נדרשות ביחס לנכס אודות הזכויות בו ותקינות העסקה.