הסתדרות המזון והפרמצבטיקה במרחב העמקים חתמה על שני הסכמים קיבוציים חדשים. ההסכם במפעל עוף טוב בבית שאן נוגע לכ- 260 עובדים ותוקפו עד לתום שנת 2014. במסגרת ההסכם תינתן תוספת שכר של שקל אחד לשעת עבודה לשכר הבסיס לכלל העובדים בכל שנה. כך שתוספת השכר הכוללת בתקופת ההסכם תעמוד עד כ- 20% לרוב עובדי המפעל המשתכרים שכר מינימום. בנוסף, עובדים המועסקים למעלה משנתיים יקבלו תוספת ותק של 1% על כל שנת עבודה

כלים

ההסכם בטירת צבי נחתם בין ההסתדרות לבין הנהלת המפעל ונוגע ל- 180 עובדים. במסגרת ההסכם: עובדים בותק של שנתיים ויותר יקבלו תוספת של 1 ש"ח לשעה משכר הבסיס. כמו כן, ההנהלה תשתתף במעונות היום בסך של 600 ₪ וב"סוף שבוע" של העובדים תשתתף ההנהלה בסך 400 ₪ למשתתף. תוקף ההסכם הוא לשנה.

עוד נקבע כי כל ההסכמים שנחתמו בעבר עם ההסתדרות גם בטירת צבי וגם בעוף טוב ימשיכו להיות תקפים. את המו"מ ניהלו מטעם ההסתדרות- יו"ר מרחב העמקים, זאב ליברמן ומזכיר האיגוד במקצועי במרחב העמקים, אפי כהן-צמח.

יו"ר הסתדרות עובדי המזון והפרמצבטיקה, הרצל יאקה אומר היום: "מדובר בהמשך שיפור שכרם של העובדים בענף המזון. אנו מקווים שנוכל להשלים הסכמים נוספים בענף שישפרו את זכויות העובדים".