אם אתם עדיין מתלבטים ו/או חוששים מהמעבר לשימוש בעדשות מגע, מומלץ שתקראו על הטכנולוגיות החדשות הקיימות כיום לבחירה,על היתרונות וכמובן על נוחות השימוש שהעדשות מעניקות שכן זה תנאי חשוב המשפיע על תהליך קבלת ההחלטות אצל מרכיבי המשקפיים

כלים
באופן כללי, עדשות מגע עשויות מחומרי גלם שונים. יצרנים רבים מכל העולם משקיעים מאמצים רבים על מנת שניתן יהיה לשווק מוצר איכותי,מתקדם ונוח לשימוש, שיעניק תחושת בטחון,ישפר את הראייה וכמובן ישמור על בריאות העיניים. חומרים אלו משפיעים על תחושת הנוחות בעת הרכבת העדשות.

אחוז המים הקיימים בעדשות,העברת החמצן,הרטבת העדשה,דחיית משקעי חלבונים ויציבות העדשה- כל אלו קובעים למעשה את התכונות של המוצר הסופי. חומר הגלם ממנו יוצרו עד שנות ה-90 עדשות המגע הרכות,נקרא היידרוג'ל. חומר רך במיוחד,גמיש ואוהב מים.יחד עם זאת העברת החמצן באמצעות מרכיב זה נמוכה וקיימת לעיתים תחושה של חוסר נוחות והרגשת יובש לקראת סוף היום.

הדור החדש של עדשות המגע המשווק כיום, מפתיע בתכונותיו ומשפר באופן ניכר את התחושות אצל המשתמשים בכל הפרמטרים. "עדשות מגע היידרוג'ל" מיוצרות על בסיס של טכנולוגיה מתקדמת המבוססת על שילוב בין היידרוג'ל (חומר הידרופילי אוהב מים) לבין סיליקון( חומר הידרופובי-דוחה מים) שילוב ייחודי ומפתיע בין שני חומרים בעלי תכונות מנוגדות,מאפשר מעבר של חמצן גובה יותר מזו של היידרוג'ל תוך שמירה על רטיבות העדשה לאורך זמן,הפחתת תחושת היובש וצמצום משקעי החלבונים.

עדשות אלו מאפשרות למשתמשים הרכבה ממושכת במיוחד, אצל אנשים אשר סובלים מעיניים יבשות או לאלו אשר עובדים שעות מרובות מול מסך המחשב. עדשות המגע מהדור החדש בהחלט משפרות את איכות החיים ומבטיחות שינוי בגישה מצד הלקוחות. יחד עם זאת יש להיוועץ כמובן עם אופטומטריסט לפני בחירה/הרכבה של עדשות כדי לוודא שהמוצר הנבחר מותאם באופן אינדיבידואלי על בסיס נתוני הראייה המשתנים כמובן מאדם לאדם.

במקרים של מעבר ממשקפיים לשימוש בעדשות מגע בפעם הראשונה הייעוץ המקצועי שכולל בין היתר בדיקת ראייה,התאמת העדשות כאמור, הלקוח מקבל את ההנחיות מפי אופטומטריסט מומחה בכל הקשור לטכניקות הרכבה והסרה של העדשות,שמירה על ניקיון ובריאות העיניים.

הפרמטרים החשובים המומלצים לבדיקה לפני ביצוע רכישה של עדשות מגע (מכל סוג) מצד הלקוח הם:

  1. החומר ממנו עשויות העדשות
  2. טכנולוגיות בשלבי הייצור והפיתוח
  3. מבנה העדשות
  4. תכונות של המוצר הסופי
  5. נוחות בשימוש
  6. יציבות העדשות, "אורך חיים"
  7. תחזוקה וטיפול
  8. חומרים נלווים מומלצים
  9. ניסיון וידע של החברה היצרנית בתחום ייצור עדשות מגע
  10. מחיר ואפשרויות רכישה
הכותב הוא יניר סודאי, i-optic אופטומטריסטים