43% מהציבור (ו-55% מהחילונים) תומכים בכניסתו של יאיר לפיד לחיים הפוליטיים, מתוכם 24% מעוניינים שיעשה זאת בראש מפלגה עצמאית ו-19% במסגרת מפלגה קיימת. בקרב החרדים – מאה אחוז אינם תומכים בכניסת לפיד לפוליטיקה. כך עולה ממחקר מדד הדת והמדינה לשנת 2011 שערך מכון סמית עבור עמותת חד"ש לחופש דת ושוויון, ופורסם בספטמבר האחרון.
מנכ"ל חדו"ש הרב עו"ד אורי רגב אומר שהמדד מוכיח ש"בציבור קיימת ציפייה עצומה לשחקן פוליטי חדש שישים דגש על נושאי חופש הדת והשוויון בנטל. הציבור צמא לסדר יום אזרחי ולממשלה אזרחית. נתניהו לא השכיל להקים ממשלה כזו בקדנציה הנוכחית. אין לי ספק שתוצאות הבחירות הבאות ישקפו את הכמיהה של הציבור למפלגות שיקדמו חופש דת ושוויון".
על פי מדד הדת והמדינה סיבה לדאגה מלפיד יש בעיקר לראשי קדימה אבל גם לליכוד. 71% ממצביעי קדימה תומכי בכניסת לפיד לפוליטיקה, מהם 40% רוצים שיעשה זאת בראש מפלגה עצמאית. בקרב תומכי הליכוד – 47% תומכים בכניסת לפיד לחיים הפוליטיים, מהם 24% רוצים שיעשה זאת בראש מפלגה עצמאית.
בתשובה לשאלה נוספת 34% מהמשיבים אמרו שקיים סיכוי גבוה מאוד או די גבוה שיצביעו למפלגה חדשה שתקדם חופש דת ושוויון בנטל. זוהי תוצאה עקבית שחוזרת על עצמה כבר שלושה מדדים ברציפות (בשני המדדים הקודמים ענו כך 35%).
בקרב החילונים אמרו 45% שקיימת סבירות גבוהה שיצביעו למפלגת חופש דת חדשה. שוב, לקדימה יש את הסיבה הגדולה ביותר לדאגה. אחד מכל שני בוחרים של קדימה (49%) אמר שיצביע למפלגת חופש דת חדשה בסבירות גבוהה. אבל גם למפלגות החילוניות האחרות סיבה משמעותית לדאגה: 47% מתומכי העבודה ומרצ אמרו שיצביעו למפלגה החדשה בסבירות גבוהה, 33% ממצביעי הליכוד ו-28% ממצביעי ישראל ביתנו.