חמישה אחוזים מהאוכלוסייה בישראל סובלים מרמות שונות של אלרגיה לחלבוני החלב וקרוב ל-70% ממנה לוקים באי סבילות ללקטוז (סוכר החלב) ברמה כזו או אחרת. בשני המקרים נאלצים להיזהר מאכילת מוצרי חלב, ובדרך כלל זקוקים לתחליפים ולהשלמת הסידן באמצעות נטילת ויטמינים ותוספי תזונה
מחקר חדש, שהובל על ידי חוקרי אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, חושף כי מי ממשתתפיו שצרך יותר חלב ומוצריו ירדו יותר במשקל, בהשוואה לצרכני חלב נמוכים, ללא קשר בסוג הדיאטה, צריכת הקלוריות או המשקל ההתחלתי. המחקר התפרסם החודש בעיתון American journal of Clinical Nutrition