מפקחי רשות מקרקעי ישראל, משרד הפנים והסיירת הירוקה בסיוע כוחות משטרה ביצעו השבוע מבצע אכיפה רחב היקף בנגב, במסגרתו נהרסו ופונו 11 מבנים בלתי חוקיים וניסיונות לפלישה אל אדמות מדינה שאותרו ברחבי הנגב

כלים

במסגרת מבצע אכיפה מיוחד כנגד תופעת הפלישה למקרקעי ציבור והבנייה הבלתי חוקית בנגב שהתקיים השבוע, נהרסו ופונו 11 מבנים בלתי חוקיים שהוקמו ע"י פולשים בדואים ברחבי הנגב.

בתל שבע נהרסו שני מבנים שעמדו על שטח למגורים: הראשון, אוהל בדואי המיועד לאירוח שעמד על שטח של 70 מ"ר. והשני בית מגורים שפונה על ידי הפולש עצמו. הפינוי העצמי נתבצע לאחר שמפקחי החטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל התריעו בפני הפולש כי אם לא יפנה את השטח בעצמו, הוא יפונה ותוגש נגדו תביעה כספית, בה יידרש להשיב לקופה הציבורית את עלויות הפינוי, הכוללות את עלויות האבטחה, כוח האדם והפעלת הציוד המכני. בעקבות ההתראות שקיבל, החליט הפולש להימנע מהליך הפינוי, וביצע פינוי עצמי.

בכסייפה פונו קיוסק ומכולה, שעמדו על קרקע למגורים ומסחר ותפסו שטח של 50 מ"ר, גם הם פונו באופן עצמי לאחר פעולות אכיפה של מפקחי רמ"י.

בערוער, בעקבות פתיחת פעולות אכיפה של מפקחי רמ"י מול פולשים, החליטו אלו להימנע מההליך המשפטי הכרוך בפינוי ומהאחריות הפלילית שהיו נושאים בה ובחרו להסדיר ולשלם על שטח למגורים עליו בנו 3 יחידות דיור על 1200 מ"ר. לולא היו בוחרים הפולשים לפעול כפי שדורש החוק היו מפונים על ידי רמ"י מתוקפו של פסק דין.

בנוסף נהרסו ופונו ברחבי הנגב 7 מבנים בלתי חוקיים במסגרת צווי הריסה של משרד הפנים, לאחר שאותרו בתצפיות "רוח קדים" המתנהלות לאיתור בנייה בלתי חוקית בנגב.

אילן ישורון, מנהל מרחב דרום בחטיבה לשמירת הקרקע ברשות מקרקעי ישראל, אומר: "במסגרת מדיניות האכיפה הנוקשה של הרשות אנו תובעים את העבריינים גם בתביעות כספיות, הן על עלויות השימוש בקרקע, והן על ההוצאות בגין הפינוי וההריסה הנדרשות כדי להחזיר את השטח לציבור. כתוצאה מכך אנחנו רואים עלייה משמעותית בשיעור הפינויים המבוצעים ע"י הפולשים עצמם". עוד הוסיף ישורון כי פלישה לאדמות המדינה הינה עברה פלילית לכל דבר, שדינה עד שנת מאסר בפועל.