מה עמדת ההלכה כלפי סוכן ביטוח שבאמצעותו נכרת חוזה המבטח חפצים של עבודה זרה, או חמץ בפסח? ומה לגבי סוכן ביטוח שלא גילה לחברת הביטוח שהמבוטח חולה במחלת לב קשה?על שאלות אלו ועל רבות אחרות עונה ספר מחקרי חדש מבית "מכון כת"ר" לחקר הכלכלה על פי ההלכה העוסק בהיבטים המקצועיים של עבודת סוכני הביטוח לאור ההלכה
בין כלכלה והלכה: לקראת הדיון בממשלה בהמלצות וועדת הריכוזיות, הגישו חוקרי מכון כת"ר לשרי הממשלה נייר עמדה מקצועי אשר בוחן את המלצות הוועידה ממבט הלכתי. מכון כת"ר: "הפרדת גופים ריאליים לפיננסים עומד בקנה אחד עם עמדת ההלכה, אך יחד עם זאת לא נכון עשתה הוועדה בכך שנמנעה מלקבוע כי במבנה אחזקות פירמידיאלי יוכלו בעלי המניות של חברת האם להצטרף להצבעות בחברת הבת"
בדו"ח שהכין מכון כת"ר לחקר הכלכלה על פי ההלכה עולה כי תנאי עסקתם של עובדי הקבלן הינם מנוגדים להלכה וכי גם מקבלי השירות הינם שותפים לעבירה. הרב שלמה אישון ראש מכון כת"ר: "ברגע שמעסיק אינו מעניק לעובדיו את המגיע להם על פי חוק כגון זכויות ותנאים סוציאליים- מדובר באיסור הלכתי חמור. לגבי עובדי קבלן- הסוגיה עוד יותר בעייתית ובמקרה זה גם מקבלי השירות כגון משרדי ממשלה רבים הינם עוברים על ההלכה ושותפים לעוול שנעשה לאותם עובדים"