חברת "בטר אנד דיפרנט" קיבלה את תו התקן GMP של משרד הבריאות על קו הייצור של פריכיות אורז ופריכוני כוסמת. קבלת התקן מאפשר לחברה לציין על המוצרים ולפרסם שהם "ללא גלוטן"
חברת "בר-אל", המתמחה בייצור מוצרים ללא גלוטן, מציעה לט"ו בשבט מתכון קל להכנה של עוגת בננה שוקולד צ'יפס – מצוינת! וללא גלוטן! (קל להכנה וללא מיקסר)
חברת "בר אל", המתמחה בפיתוח וייצור מוצרים ללא גלוטן, מרחיבה את קטגוריית הלחמים ומשיקה פיתוח של לחם חדש – "לחם בניחוח כפרי" ללא גלוטן, המשלב קמח טף, עשיר בערכים תזונתיים, ומקנה לו את צבעו הכהה.
לכבוד ראש השנה, מציעה חברת "בר-אל", מהמובילות בישראל בפיתוח וייצור מוצרים ללא גלוטן, מתכונים טעימים ללא גלוטן לשולחן החג - להכנת דובשניות נהדרות בטעם הנוסטלגי האהוב, וחלה חגיגית.
יותר ויותר אנשים בוחרים או נאלצים להימנע מאכילת מזונות בתוספת סוכר ו/או גלוטן (חלבון החיטה). 'טסה – הבית של הממתקים' יבואנית ומשווקת מוצרי שוקולד ומאפה, מציעה לקראת החג מגוון דברי מאפה ומתיקה וכן מארזים יחודיים ומתוקים המאגדים בתוכם פריטי מזון נטולי גלוטן וללא תוספת סוכר סוכר.
חברת "בר-אל", מהמובילות בארץ בפיתוח וייצור מוצרים ללא גלוטן, מציעה פעילות כיפית ויצירתית עם הילדים בחופשת הקיץ – הכנת עוגיות חמאה ושוקולד טעימות מאוד וללא גלוטן, אותם מכינים בעזרת מתכונים קלים להכנה המשלבים קמח ללא גלוטן.
גם חולי צליאק יכולים ליהנות משניצל טעים ללא גלוטן. חברת "בר-אל", מהמובילות בארץ בפיתוח וייצור מוצרים ללא גלוטן, מציגה פירורי לחם ללא גלוטן – לציפוי לשניצל, ולשילוב בקציצות, מאפים, פשטידות ועוד.
הרכיבים:
1/2 כוס קמח קוקוס אורגני כרם
1/2 כוס קמח טפיוקה
1 כוס שקדים טחונים או קמח שקדים .
רכיבים:
4 ביצים. (אפשר להמיר לרסק תפוחי עץ ללא סוכר ביחס של 1/4 כוס = 1 ביצה)
חצי כוס שמן קוקוס אורגני לא מזוקק של כרם (במידה והשמן גבישי אפשר להמיס במיקרוגל)
חצי כוס קקאו איכותי בלבד
לאחר מאבק ממושך של ח"כ מאיר שטרית (קדימה) לקדם את חוק הצליאק, תועלה הצעת החוק ביום ב' לדיון בועדת העבודה, הרווחה והבריאות. מטרת החוק היא לתמוך כלכלית בעשרות אלפי חולי צליאק בישראל הזקוקים לתזונה מיוחדת ללא גלוטן שנחשבת ליקרה במיוחד. בדיון ישתתפו נציגי משרדי הממשלה השונים, עמותת הצליאק, ההסתדרות הרפואית, האגודה לזכויות החולה ועוד