לאור העלייה באחוז הרגישים לגלוטן Eatwell והוצאת פוקוס מפיקים- כנס ראשון מסוגו בנושא רגישות לגלוטן בחסות 'מכון אברהמסון', בתיאטרון גבעתיים, כנס רגישות לגלוטן ישלב הרצאות, סדנת בישול חווייתית, דוכני בריאות, ומסעדת בריאות ללא גלוטן

כלים

כנס בנושא רגישות לגלוטן בחסות ' אברהמסון', המכון הוותיק בישראל לגמילה מעישון, סוכר וגלוטן, יתקיים ביום שישי ב-1.2.13 בתיאטרון גבעתיים. במהלך הכנס יופעלו דוכני בריאות ומסעדת בריאות ללא גלוטן.

הכנס יכלול הרצאה של ד"ר עדיאל תל-אורן, בנושא בדיקות מעבדה לאבחון רגישות לגלוטן. ההרצאה תעסוק בבדיקות חדשניות המאתרות רגישויות לגלוטן וחלבונים אחרים נוספים וכן בהשפעות הלא צפויות של חלבונים אלה על תפקוד המוח, מצבי רוח, ובעיות למידה והתנהגות.

בהמשך, תציג ד"ר אילנה דריאל את תחום אבחון רגישות למזון באמצעות דיאטות אלימינציה. במהלך דיאטות אלו נמנעים במשך 14 יום מאכילה של מרכיבי המזון החשודים ובהמשך מכניסים מרכיבי מזון בהדרגה לתפריט ובודקים את תגובת הגוף.

הרצאה נוספת של ד"ר דני קרת שתעסוק בבעיות בריאות הקשורות לגלוטן, שאינן צליאק. מחלות אלו עשויות לכלול מחלות שונות במערכת העיכול, העור, הפרקים, העצבים, מחלות אוטו-אימוניות וסימפטומים לא שגרתיים אחרים.

את הכנס תחתום סדנת אפייה ללא גלוטן, שתועבר על ידי הנטורופתית ד"ר ריקי לנגברג וליה שומרון, יועצת קולינארית ולבישול בריא. בסדנא ילמדו המשתתפים  לאפות לחם ולחמניות ללא גלוטן מדגנים מלאים עם שמרים, לחם ולחמניות ללא גלוטן וללא שמרים, מאפינס בננה וטחינה, קרקרים מדגנים מלאים ולביבות פרי וירק אפויות. כמו כן, השף של 'אברהמסון' ילמד את המשתתפים להכין גרנולה ללא סוכר וגלוטן ויחלק מתכונים מתוך הספר 'טעמים בריאים'. למעוניינים, ניתן יהיה לרכוש את הספר במהלך הכנס במחיר מוזל, ולהירשם לסדנאות בישול ואפייה ללא סוכר וגלוטן ב'אברהמסון'.

הכנס יתקיים ביום שישי, ה-1.2.13 בתיאטרון גבעתיים בין השעות 09:00-14:15.

כתובת הכנס- תיאטרון גבעתיים, רחוב רמז 40, גבעתיים (דרך השלום פינת יצחק רבין).

מחיר כרטיס לכנס – 85 ₪

לרכישת כרטיסים בקופת התיאטרון: 03-7325340 שלוחה 2

מטופלים של 'אברהמסון' יוכלו להגיע לכנס ללא תשלום, בהזמנה מראש בטלפון 9933*