ד"ר פיטר גילבי, מנהל היחידה לאף אוזן גרון במרכז הרפואי זיו: "במציאות בה למעלה מעשרה אחוזים מהאוכלוסייה וכשליש מהאנשים מעל גיל 65 סובלים מלקות שמיעה קיימת חשיבות רבה לאיתור מוקדם של הלקות". על פי הנחיות משרד הבריאות החל להתבצע במרכז הרפואי זיו סקר שמיעה ליילודים

כלים
יום השמיעה הארצי יצוין בשבוע הבא, 26 במאי ברחבי הארץ. ד"ר פיטר גילבי, מנהל היחידה לאף אוזן גרון במרכז הרפואי זיו אומר "השמיעה הינה בסיס לאיכות חיים ותקשורת אנושית. מניעה, איתור ואבחון מוקדם של ליקויי שמיעה תוך מתן מידע לגבי אפשרויות הטיפול והשיקום המתקדמות שקיימות כיום בזכות החידושים הטכנולוגיים, משפרים את איכות החיים ברמה ניכרת לאדם ולסביבתו".

לאחרונה, על פי הנחיות משרד הבריאות החל להתבצע במרכז הרפואי זיו סקר שמיעה ליילודים, במסגרתו ייבדקו יילודים בבדיקות שמיעה מתקדמות עוד לפני שחרורם מהמרכז הרפואי. הבדיקות מבוצעות במחלקת יילודים על ידי צוות מיומן של מכון השמיעה בראשות כרמי קראוס ומיכל אמר. חשוב לציין, כי במקרה שבבדיקת הסקר יעלה חשד לליקוי שמיעה, היילוד יופנה לבדיקות נוספות.

ד"ר גילבי אומר, כי %10 מהאוכלוסייה (700,000 איש) סובלים מבעיות שמיעה, אחד מכל שישה אנשים בגילאי העבודה 40-65 הוא אדם כבד שמיעה וכשליש מהאנשים מעל גיל 65 סובלים מלקות שמיעה. ירידה באיכות השמיעה עלולה לפגוע בתפקוד השוטף ובאיכות החיים, ולכן קיימת חשיבות עליונה באבחון מוקדם וטיפול מותאם לבעיה ועל ידי כך למנוע הידרדרות ביכולת השמיעה.

עוצמת הרעש נמדדת בדציבלים. תחום עוצמת הקול שהאדם שומע נעה בין 0 ל- 130. חשיפה ממושכת לרעש של 85 דציבלים ומעלה עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך. ד"ר גילבי ממליץ להימנע מחשיפה ממושכת לרעש, נגני מוזיקה, טלפונים ניידים, אולמות שמחה ומועדונים כל אלה עלולים להזיק לשמיעה.

בני נוער חשופים לעוצמת רעש גבוהה מאד בעת בילוי במועדוני ריקודים, כאשר מדובר בחשיפה ממושכת לרעשים בעוצמות כאלו קיים סיכון גבוה לפגיעה באיכות השמיעה, ידוע כי נזק לבריאות האדם בכלל ולמערכת השמיעה בפרט תלוי לא רק בעוצמת הרעש, אלא גם במשך החשיפה לו.

כרמי קראוס, קלינאית תקשורת ומנהלת מכון השמיעה במרכז הרפואי זיו אומרת, כי ירידה בשמיעה הקשורה לגיל ה"פרסביאקוזיס",הינה הזדקנות של מערכת השמיעה ומשפיעה על כל חלקי האוכלוסייה. הפגיעה בשמיעה מקשה על התקשורת עם המשפחה, הסביבה, ועל השתלבות בחברה.

"שניים מן הגורמים המעכבים התמודדות עם המגבלה הם ההכחשה והבושה" אומרת כרמי קראוס.

קיימות שיטות טיפול חדישות לטיפול בבעיית השמיעה כמו: ניתוח שתל השבלול לחרשים, העוקף את המסלול הטבעי של תהליך השמיעה ומסייע לאותם אנשים הסובלים מירידה עמוקה בשמיעה, לשמוע צלילים ועד מכשירי שמיעה חדישים ורגישים שמשפרים את איכות החיים של האיש שאינו שומע.