הטיפול הייחודי לאלרגיות במזון החל בסוף אפריל 2010. בתוכנית השתתפו כ 145 ילדים בגילאי 4-26. 3 האלרגיים לבוטנים, ביצים וחלב.
לאחר חודש של טיפול 90% מהילדים הגיעו למנות "מצילות חיים" כלומר, לא תהיה סכנת לחיים מחשיפה לא מכוונת למזון לא אלרגני המכיל שיירים אלרגניים או "מודבק" במזון אלרגני, כגון שרידי גבינה על בורקס תפוח אדמה, או עוגה פרווה ממגש חלבי וכו'. כל מקרי המוות המוכרים בישראל התרחשו במינונים הקטנים מאלו.
במהלך התקופה המדוברת ביקרו שניים מהרופאים המובילים בארה"ב בנושא זה והמכון ממשיך להיות בקשר הדוק עם מרכזי המחקר המובילים בעולם ומחליפים חוות דעת ואינפורמציה חשובה.