הצעת חוק חינוך לסובלנות בבתי הספר הוגשה לאחרונה ליו"ר הכנסת במטרה להוציאה לפועל כבר בשנת הלימודים הבאה- התשע"ג. במסגרת הצעת החוק, יקבע שר החינוך תכנית לפעילות חינוכית בנושאי סובלנות ומודעות לתופעות של אלימות ודרכי התמודדות עמן, זאת כהמשך לעשרות אלפי תיקי אלימות הנפתחים מידי שנה נגד בני נוער, כאשר רוב עבירות האלימות מבוצעות במרחב הציבורי ובמוסדות החינוך.
תכנית חינוכית מסודרת להגברת המודעות לחוסר סובלנות ואלימות, מטרתה להוות מהלך משלים לתכניות אכיפה משטרתיות בדרך למיגור התופעה מהשורש, אך לדברי חני לידור, יו"ר הסתדרות המורים מרחב חיפה אין די בדבר: "היוזמה להבניית תכנית שתקנה לתלמידים כלים להתמודד עם חוסר סובלנות ואלימות משמעה כמובן ביסוס הנושא גם במערכת החינוך ולטעמי מדובר בתכנית מבורכת והכרחית. יחד עם זאת, מאחר ולא אחת אנו נתקלים בגילויי אלימות בין כותלי בית הספר כנגד צוותי ההוראה דווקא מצד הורי התלמידים או לחילופין, בחוסר גיבוי ושיתוף פעולה מצד ההורים עם הטיפול באלימות, חשוב שתכנית כזו תכלול גם סעיפים הנוגעים למעורבות ההורים ומחוייבותם למיגור האלימות".
סניף מרחב חיפה של הסתדרות המורים הוביל בשנים האחרונות מאבק מתמשך בנושא האלימות, הכולל השבתת בתי ספר בעקבות מקרי אלימות וקיום פעילות חינוכית בנושא מניעת אלימות.
לידור: "מחובתנו, אנשי החינוך, לוודא כי הדור שאנו מגדלים היום לא יהפוך למבוגרים שינהגו בחוסר כבוד וזלזול בכללי הסדר של החברה ויהפכו את האלימות לכלי מרכזי להשגת יעדים. עד כה, התמודדותה של מערכת החינוך עם נגע האלימות סבלה, במקרים רבים, מהיעדר כלים מקצועיים מתאימים אותם לשמחתי התכנית המוצעת כוללת, אך מלבד תכנים למערכת החינוך יש לתת דגשים גם על בביסוס סמכות ומעמד המורה וזאת תוך גיבוי מצד ההורים."
לדברי לידור, יש מקום לכלול בפתרון תכנית המשלבת את ההורים כאשר המטרה לשדר לתלמידים ולהורים כי אלימות, מכל סוג שהוא, היא גבול שלא ייחצה: "על ההורים להיות שותפים למאבק חסר הפשרות באלימות וגם לשאת באחריות לגילויי אלימות שלהם עצמם ושל ילדיהם".
הצעת החוק הוגשה ביוזמת חברי הכנסת: עפו אגבאריה, מוחמד ברכה, חנא סוייד, דב חנין, גאלב מג'אדלה, מסעוד גנאים, איתן כבל, דניאל בן-סימון, אורי אורבך, אורית זוארץ ואריה ביבי.