"שוגארד" הוא תוסף תזונה המכיל אבקת פוליסכרידים יבשה של מיצוי ג'ל אלוורה בכמוסות.
חדשות הבריאות
השתלות שיניים – איך אנחנו יכולים לשמור על בריאות הפה שלנו?
בריאות הפה שלנו חשובה במיוחד. כאשר השיניים שלנו לא בריאות אנחנו יכולים לסבול מאוד. שיניים לא בריאות מהוות מקור גדול מאוד לכאבים עזים. כאבי השיניים שלנו יכולים למנוע מאתנו לאכול מאכלים שונים. כאב שיניים יכול למנוע מאתנו גם לתפקד בצורה נאותה. אם אנחנו רוצים למנוע מהשיניים שלנו לחלות אנחנו חייבים לטפל בהן. הצעד הבסיסי ביותר לטיפול בשיניים שלנו הוא צחצוח שלהן. במקרה שהשיניים שלנו אכן חלו עלינו לפנות לרופא שיניים מומחה. פעמים רבות הרופא ימליץ לנו לעקור שיניים חולות ולהשתיל במקומן שיניים אחרות. השתלות שיניים יכולות להפוך את הפה שלנו לבריא יותר בטווח הארוך.
השתלת שיניים – לא מה שחשבתם!
השתלת שיניים היא ממש לא מה שאנחנו רגילים לחשוב. כאשר משתילים לנו שן חדשה עושים זאת תחת הרדמה מקומית. לאחר ההשתלה אנחנו נצטרך לקחת במשך מספר ימים או שבועות אנטיביוטיקה בשביל למנוע זיהום של הפה שלנו. ההשתלה עצמה לוקחת מספר שעות ספורות (עד שעתיים או שלוש במקרים מסובכים). השתלה זו נעשית לאחר צילום של החניכיים שלנו ובדיקה האם הן עבות מספיק וחזקות מספיק בשביל שישתילו לנו שיניים חדשות. ההשתלה נעשית אך ורק על ידי רופא שיניים שעבר את ההכשרה המתאימה לכך (לא כל רופא שיניים יודע להשתיל שיניים).
השתלות שיניים – איך הם ישפרו את הבריאות שלנו?
השתלות שיניים יכולות לשפר מאוד את הבריאות האישית שלנו. אם הבריאות שלנו חשובה לנו אנחנו חייבים להשקיע בה הרבה מאוד ולטפל בגוף שלנו וגם בשיניים שלנו. לאחר שנעבור השתלה של שיניים חדשות נוכל לגלות מחדש את העולם. החיים אם שיניים בריאות הם הרבה יותר טובים לעומת החיים עם שיניים לא בריאות או מחסור בשיניים. השתלת השיניים תוכל לאפשר לנו לאכול מזונות מוצקים יותר שהמרקם שלהם קשה יותר. ההשתלה תשקם גם את מבנה הפה שלנו ותיישר אותו (כאשר חסרות שיניים הפה שלנו יכול להיראות עקום) כך שהוא יהיה אסתטי יותר למראה.
למה כדאי לנו להשתיל בפה שלנו שיניים?
כדאי לנו מאוד להשתיל שיניים. כאשר אנחנו בוחרים להשתיל שיניים בגוף שלנו אנחנו בוחרים לשפר את איכות החיים שלנו, את הבריאות שלנו ואת המראה החיצוני שלנו. השיפור שנרגיש לאחר ההשתלה יהיה מידי. כאשר יש לנו שיניים יפות ובריאות אז אנחנו יכולים להיות עם יותר נוכחות באירועים חברתיים ועם יותר ביטחון עצמי בהופעה החיצונית שלנו ובמראה שלנו. כאשר חסרות לנו שיניים אנחנו יכולים לחוש מבוכה, בושה אישית וחוסר נוחות. לאחר שיהיו לנו שיניים חדשות נוכל ליהנות יותר מטיולים בחוץ לארץ וממסיבות עם חברים ומכרים שלנו. השיניים החדשות שלנו יאפשרו לנו לחייך ולצחוק ולטעום את כל מה שיש לעולם להציע לנו.
השתלות שיניים – במה זה כרוך
כאשר אנחנו סובלים מבעיות בריאות אנחנו צריכים לגלות כוח סבל רב. כאבים שונים בגוף יכולים לגרום לנו לחוסר נוחות ומצוקה של ממש. אחד הכאבים הכי חזקים בחיים שלנו הוא כאב שיניים. כאשר כואבות לנו השיניים בצורה קיצונית יכול להיות שיעקרו לנו אותם. לאחר עקירת השן הכואבות אנחנו רוצים באופן טבעי למצוא לה תחליף מבחינה אסתטית. השתלה של שן חלופית במקום השן שעקרו לנו יכולה לאפשר לנו לשמור על הופעה חיצונית יפה ומטופחת. השתלות שיניים כרוכות בהרדמה מקומית ובטיפול רפואי ממוקד בפה שלנו. רק רופא שיניים מוסמך יכול להשתיל לנו שן.
השתלת שיניים ושדרוג איכות החיים שלנו
השתלת שיניים יכולה לשדרג מאוד את איכות החיים שלנו. כאשר אנחנו "מקבלים בחזרה" פה מלא בשיניים אנחנו יכולים לחוש ביטחון עצמי רב יותר ביכולת האישית שלנו. כאשר אנחנו נראים טוב וההופעה החיצונית שלנו היא מושקעת ומטופחת קל לנו יותר לתפקד ולהיות בסביבת אנשים. בזכות השיניים החדשות שלנו נוכל להרגיש ביטחון רב יותר לצחוק בחברה ולחייך ליד אנשים, מבלי שנחשוש שיראו שיש לנו שיניים תותבות או שחסרות לו שיניים. שיניים מושתלות הן אסתטיות מאוד והן יכולות לעזור לנו גם ליהנות יותר כאשר אנחנו הולכים לבית קפה או כאשר אנחנו הולכים למסעדה עם בני המשפחה שלנו, חברים או עם אנשים מהעבודה.
על רפואת חניכייםופה
רפואת חניכיים ופה היא עסק מורכב מאוד. הפה והחניכיים שלנו הם עדינים מאוד. כאשר נפגעות לנו השיניים דרוש רופא מיומן שיטפל וישקם אותן. שיקום הפה שלנו יוכל לאפשר לנו הקלה בכאב שלנו. כאבי שיניים יכולים לעשות לנו כאב ראש חזק מאוד וחריף בעוצמתו. כאבי שיניים יכולים לעשות לנו גם כאב באוזניים שלנו – כי האוזניים והשיניים שלנו קשורות אחת לשנייה במערכת העצבים הרגישה מאוד שלנו.
לסיכום, כדאי לנו לא להסס או לחשוש ולפנות לרופא שיניים מומחה בשביל שהוא יטפל בשיניים שלנו. הרופא יוכל להציע לנו ולבדוק האם כדאי לנו לעבור השתלה של שיניים או האם כדאי לנו להרכיב תותבות שיניים שהותאמו באופן אישי לחלל הפה שלנו. לאחר הטיפול של הרופא נוכל ליהנות מרווחה רבה יותר בחיי היומיום שלנו ונוכל להיות שקטים ורגועים שיש מי שמטפל לנו בשיניים.
רופאי שיניים – מלאכים בלבן
רופאי שיניים הם ממש מלאכים בלבן. רופאים אלו לקחו שבועה במהלך הלימודים שלהם לסייע לכל חולה במצוקה להרגיש יותר טוב. אנשים רבים מרגישים לא בנוח כאשר הם הולכים לרופא שיניים ויש אנשים שממש מפחדים מביקור אצל רופא השיניים. אנחנו לא צריכים לפחד מביקור אצל רופא השיניים שלנו. הפחד שלנו יפריע למהלך הטיפול. רופאי שיניים הם ברוב המקרים אנשים נחמדים מאוד ואנחנו יכולים להרגיש הכי בטוחים בעלום כאשר הם מעניקים לנו טיפול רפואי נחוץ.
המאמר בחסות ענבל מרפאות מומחים ברפואת שיניים מתקדמת.
גני ילדים כמקדמי בריאות - גם בנושא החינוך לצמצום החשיפה לקרינה אלמ"ג
פיילוט של משרד החינוך ומשרד הבריאות להסמכת גני ילדים כמקדמי בריאות, אינו מתייחס כלל לקרינה אלקטרומגנטית. איגוד ערים להגנת הסביבה אזור מפרץ חיפה: "גני הילדים הם המקום להתחיל בחינוך לצמצום חשיפה לקרינה ובין היתר לשימוש מושכל בטכנולוגיה סלולארית."
סמוך למועד פתיחת שנת הלימודים הנוכחית,הודיע משרד החינוך על פיילוט חדשני בשיתוף משרד הבריאות, במסגרתו יוסמכו בשנת הלימודים הנוכחית כ־300 גני ילדים למקדמי בריאות. בין השאר, יעסקו הגנים בחינוך לתזונה בריאה, יישום שיגרה פעילה והגדלת המודעות לשמירה על היגיינה אישית וסביבתית. התכנית אינה כוללת תכנים בנושא צמצום חשיפה לקרינה אלקטרומגנטית, אשר כנראה בעלת השפעה יתרה על בריאות ילדים בגילאי גן.
מרכזת קרינה אלקטרומגנטית באיגוד ערים להגנת הסביבה אזור מפרץ חיפה, ד"ר מונה נופי-נעמה, פנתה לרפרנטית לחינוך לקיימות ארצית במשרד החינוך, והמליצה על שילוב נושא החינוך לשימוש מושכל בטכנולוגיה סלולארית לצמצום החשיפה לקרינה אלקטרומגנטית, נושא בעל קשר הדוק לקידום בריאות, שיש להתחיל בגילאי גן: "השימוש הרחב, הלא מושכל והבלתי פוסק של כלל הציבור: מבוגרים, ילדים וגם תינוקות, במכשירי הסלולר, לפטופים וטבלטים, עלול לסכן את בריאות הילדים הפיזית, הנפשית והחברתית. חינוך לצמצום חשיפה לקרינה אלקטרומגנטית בקרב תלמידי בתי ספר, אינה מניבה את התוצאות הרצויות מאחר וילדים בגילאים אלו כבר הטמיעו בשגרת יומם את היישומים של טכנולוגיה זו. אם נפעל כבר מגיל הגן, נוכל להגיע לתוצאות טובות יותר וכך גם תורחב המודעות לאחים הגדולים ולהורים, מלבד העובדה כי מדובר באוכלוסייה רגישה באופן מיוחד להשפעות סביבתיות כגון חשיפה לקרינה".האיגוד מצוי בשלבי סיום של פרויקט רב שנתי בנושא "מדידות קרינה בתדרי רדיו ורשת החשמל בגני ילדים", במסגרתו אותרו מקורות חיצוניים ופנימיים של קרינה בעיקר בתדר רשת החשמל, בגני הילדים שברחבי האיגוד, במטרה לטפל במקורות ולצמצם את חשיפת ילדי הגן לקרינה בעת שהותם בגן. יש להדגיש כי ללא התייחסות ושילוב ההיבט החינוכי, כאמור, החשיפה תצומצם באופן חלקי בלבד.
ד"ר עופר דרסלר, מנכ"ל איגוד ערים: "האיגוד פועל לצמצום חשיפת הציבור לקרינה עד למינימום האפשרי, הן ע"י פיקוח ובקרה על מקורות הקרינה והן ע"י חינוך והגברת המודעות ,במיוחד בקרב ילדים, לדפוסי התנהגות נאותים לצמצום החשיפה לקרינה בעידן החיים המודרניים .אני מברך על התכנית להסמכת הגנים כמקדמי בריאות, אך חשוב להתייחס גם להיבט הקרינה, במיוחד לאור ההשלכות הבריאותיות של הנושא העלולות להתבהר בעתיד."
לראשונה בישראל: מרפאה לבריאות הגבר
מה הקשר בין בעיות אין אונות לסיכוי לקבל התקף לב, מדוע גבר ביישן עלול לשלם על כך בבריאותו, ואיך שיחה על חיי המין יכולה להציל חיים. רמב"ם משיק פרויקט חדש, ראשון מסוגו בארץ: מרפאה לבריאות הגבר. שם כבר יענו לכם על כל השאלות האלה...
ספורטאים אולימפיים מבשלים עם חולות סרטן
בבוקר יום שני הקרוב, ה-30.06, במתחם "מבשלים חוויה" בראשון לציון יתקיים מפגש יוצא דופן, ביוזמתו של אחד השפים הידועים והמובילים, שף שאול בן-אדרת. לאירוע הוזמנו נשים המתמודדות עם סרטן השד שבן-אדרת ביקש להוציא משגרת היום המעיקה ליום של סדנאות בישול בהנחייתו האישית.
מחקר באוניברסיטת אריאל: הכוונת תרופות ישירות ליעד המטרה
מתן התרופות המסורתי (כגון: בליעת תרופה דרך הפה או הזרקה תוך ורידית) מבוסס על הספיגה של התרופה לכל רקמות הגוף כך שרק חלק קטן מהתרופה מגיע לאיבר המטרה.
במקרים רבים כגון טיפולים כימותרפיים לחולי סרטן, תופעות הלוואי הכרוכות בטיפולים פוגעות במצבו הבריאותי של המטופל וגורמות לבעיות בריאותיות רבות כגון רגישות לזיהומים עקב פגיעה בתאי מח עצם בריא, אנמיה, פגיעה בכליות, כבד, מעי, פגיעה בזקיקי השיער הגורמת לנשירת שיער ועוד.
מחקר של פרופ' גרי גלרמן, ראש המחלקה לכימיה ביולוגית באוניברסיטת אריאל, עוסק בבניית פלטפורמות לנשיאת קוקטיל תרופות לצורך הכוונתן המדייקת ליעד המטרה. הפלטפורמה מסוגלת לקשור סימולטאנית מספר תרופות מסוגים שונים (או מולקולות רבות של תרופה מסוימת), כאשר כל תרופה היא בעלת משטר שחרור עצמאי. את הפלטפורמה עם התרופות הנישאות עליה אפשר לקשור לנוגדן, פפטיד (או כל מולקולה ספציפית אחרת) לשם הובלה של התרופות אל רקמת המטרה. הפלטפורמה דומה בצורתה לתמנון רב זרועות, שכל זרוע יכולה לחבר עצמאית בין התרופה לנשא שיוביל אותה לתא הסרטני. הנשא שבפועל מכוון את התרופה, יודע לזהות את אותם תאים ולהחדירה פנימה.
לשיגור תרופות מכוון מטרה יש מגוון יתרונות שהעיקרית בהן היא השפעת התרופה בצורה יעילה וממושכת יותר כך שמתאפשרת הפחתה במינון נטילת התרופה על ידי המטופל ובנוסף ישנה הפחתה בתופעות הלוואי.
החידוש המרכזי בפלטפורמה אשר נבחנת ע"י פרופ' גלרמן מאוניברסיטת אריאל, תאפשר שיפור יעילות בטיפול התרופתי, קרי: הפחתת ההשפעה הרעילה של התרופה על הגוף, הפחתת תופעות הלוואי, הגברת נוחות השימוש בתרופה והתאמתה למשתמש, שהוא אחד האתגרים העומדים כיום בפני התעשייה הטכנולוגית הרפואית.
אתגר זה מהווה תמריץ לפיתוח טכנולוגיות חדשניות בתחומים טיפוליים רבים כגון סרטן, מחלות דלקתיות, ניהול כאב ומחלות זיהומיות, כאשר כל נושא הכוונת התרופות בצורה ישירה מהווה את אחד מכיווני הפעולה הטכנולוגיים העיקריים. טכנולוגיה זו אמורה בעתיד לענות על הצורך הקיים בכך שהיא תאפשר מתן אחד של קוקטייל תרופות מותאמות אישית לחולה, כאשר התרופות מונחות אל איבר המטרה, וכל תרופה ותרופה משתחררת בהתאם לצורך המוגדר מראש.
אחד מהרעיונות המרכזיים שעומדים מאחורי הטכנולוגיה המפורטת, הוא שימוש דווקא בתרופות לא יעילות או קנדידטים לתרופות שנכשלו בניסויים קליניים בבני אדם עקב היותם רעילים מידי או לא מספיק יעילים. חשוב לציין שבמקרה של אי הצלחה של קנדידט תרופתי בשלב מתקדם, משמע ירידה לטמיון של עשרות/ מאות מליוני דולרים. באמצעות חיבור קנדידט כזה לפלטפורמה, ניתן להוריד את רמת הרעילות כך שנדרשת כמות מועטה יותר של החומר הפעיל.
נכון להיות פרופ' גלרמן נמצא בשיתוף פעולה עם בית החולים שיבא כדי להתחיל בשלב הניסויים על חיות.
פרופ' גלרמן, ראש המחלקה לכימיה ביולוגית באוניברסיטת אריאל מוסיף כי: "הקונספט הזה עשוי לעשות מהפכה בחברות פרמה היות ומספר הקנדידטים והתרופות הפסולים לשימוש בבני אדם, הינו גדול בהרבה מהתרופות המאושרות על ידי הרשויות". "בעתיד, כשחולה יגיע ויאמר שהוא מקבל טיפול מסוים, אני אהיה מסוגל על ידי מניפולציה סינתטית, לחבר את אותן תרופות או דומות להן לנשא, ולאחר פורמולציה מתאימה להזריק אותן חזרה לווריד של החולה. כל העולם עובר עכשיו לנושא של התאמת תרופות באופן ייחודי לכל אדם. אם אני מסוגל להרכיב לאדם צבר של תרופות שמתאים לו, אגיע למצב שבו אני יכול להגדיר תרופות בצורה אישית". "הרעיון החדש הוא שאנחנו מסוגלים לעשות את זה עם כמה תרופות במקביל שמשתקים מנגנונים סרטניים שונים, כך שאפילו אדם עם גידול קטן יכול לקבל קוקטייל תרופות כזה".