הטקס התקיים בראשות שר ההגנה הטורקי, מר H.E. M.Vecdi GÖNÜL והשתתפו בו בכירים ממשרד ההגנה הטורקי ובהם תת שר ההגנה לתעשיות מר מוראד באייר, קצינים בכירים מצבא היבשה הטורקי ומנהלים בכירים של התעשיות הצבאיות הטורקיות.
מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אודי שני, יצג את מדינת ישראל בטקס. את תעש יצגו יו"ר התעש תא"ל (מיל') אבנר רז, מנכ"ל התעש מר אבי פלדר. ואת אלביט יצג נשיא אלביט, מר יוסי אקרמן. כמו כן השתתפו בטקס תא"ל (מיל) דוד אנגל אשר לווה את הפרויקט מטעם משרד הביטחון, תא"ל ירון לבנת ראש מנהלת הטנק (מנת"ק) ונציגים נוספים של תעשיות ישראליות וזרות ששימשו כקבלני משנה של התעשייה הצבאית בפרויקט. פרויקט השבחת הטנק הטורקי נחתם במרץ 2002 בהיקף של 687.5 מיליון דולר במסגרתו התחייבה התעש להשביח 170 טנקים תוך שדרוג תשתיות וכ"א של הצבא הטורקי וכן להעביר ידע לייצור חלקן של מערכות הטנק לתעשיות ביטחוניות טורקיות.
מהות הפרויקט היתה השבחת פלטפורמה מיושנת של טנק M60A1 האמריקאי (משנות השישים) למערכת נשק חדישה ומתקדמת, בה משולבות מערכות מתקדמות של טנקיוניקה, הנעה, כוח אש ומיגון, המשולבות בהצלחה גם בטנקי מערכה של צה"ל והמבוססות על ניסיון צבאי וטכנולוגי שהצטבר במערכת הביטחון, בתעש ובתעשיות הביטחוניות הישראליות במשך עשרות שנים במסגרת פרויקט המרכבה. הפרויקט, שהסתיים בהצלחה מרובה לאחר שמונה שנות פעילות, זכה לסיוע של משרד הביטחון . במסגרת ההשבחה הוחלפו כל המערכות העיקריות של הטנק המקורי במערכות חדישות ומתקדמות, כמפורט: · כוח אש -תותח 120 מ"מ ומערכות בקרת אש והנעת צריח מתקדמות. · מיגון הצוות - מערכת מיגון היברידית שהוכחה בניסויים מקיפים. · ניידות ועבירות - חטיבת כוח (מנוע וממסרת) חדישה HP1000, הינע סופי ומערכת מזקו"ם חדישה . התוצאה הסופית הינה טנק בעל ביצועים גבוהים, המעמידים אותו בשורה אחת עם טנקי המערכה המובילים בעולם. בפרויקט נטלו חלק, כקבלני משנה של התעש, חברת אלביט,כקבלן משנה עיקרי, אורדן, אורלייט, ועשרות חברות נוספות מהארץ וחברות מחו"ל שהעיקריות שבהן חברת MTU וחברת RENK מגרמניה. שיתוף פעולה ייחודי התקיים עם התעשיות הטורקיות אסלסן ו- MKE אשר כלל בין היתר העברת ידע ליצור ותחזוקה.
הטנק המושבח אושר ליצור סדרתי לאחר סדרה ארוכה של ניסויים מפרכים בישראל ובטורקיה שבוצעו על ידי צוותי ניסוי טורקיים בשיתוף ובתמיכת התעשייה הצבאית וקבלני המשנה שלה בפרויקט. קו ההשבחה בוצע במרכז שיקום והשבחת הטנקים של צבא טורקיה אשר שודרג באמצעים וטכנולוגיות ייצור ייחודיות שנדרשו למימוש הפרויקט. צוותים של התעשייה הצבאית וקבלני המשנה שלה ליוו את קו הייצור לכול אורכו וסיפקו ללקוח הטורקי את הידע והתמיכה הטכנית הנדרשים.
במסגרת הפרויקט סופקה לצבא טורקיה תמיכה לוגיסטית כוללת (ILS) הכוללת הדרכת צוותי ומדריכי הפעלה, הדרכת מדריכי אחזקה, ספרות טכנית וחלפים. וזאת בנוסף על שירותי אחריות ותמיכה טכנית בטנקים המוצבים ביחידות השדה של צבא טורקיה.
שר ההגנה הטורקי, מר H.E. M.Vecdi GÖNÜL פרט את היתרונות הטכנולוגים של הטנק המשודרג, וציין כי הטנק עבר בדיקות קפדניות בטרם נכנס לשימוש מבצעי, וכל הניסויים הממושכים שבוצעו עברו בהצלחה. שר ההגנה ציין שעל מנת לנצל את הידע והניסיון שנרכשו בפרויקט זה – תעש חתמה עם חברת אסלסן הטורקית פרוטוקול לשיתוף פעולה, במטרה לפעול בפרויקטים נוספים בעולם. כמו כן ציין כי בטקס נמצא סגן מפקד צבא יבשה של קולומביה, הגנרל ארדילה שבא לבחון את ביצועי הטנק. .
מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אודי שני, אמר: "אני גאה להיות כאן היום על אדמת טורקיה ולקחת חלק באירוע מסירת הטנק האחרון במסגרת פרויקט ההשבחה. עוד פרויקט משותף בין התעשיות הושלם בהצלחה. פרויקט זה הינו ייחודי בהיקפו בשתי המדינות , אשר רתמו למשימה את מיטב כוחותיהם. כקצין שריון ברוב הקריירה הצבאית שלי, אני מאמין שזהו טנק הטוב מסוגו , וישרת היטב את הצבא הטורקי באתגרים העומדים לפניו. את הידע והמיומנויות שנרכשו בפרויקט זה, נוכל להרחיב בפרויקטים הבאים אשר אני מאמין שיתרמו לביטחון שתי המדינות. המנכ"ל הודה לתעשיות הנוספות שהיו חלק מהפרויקט והביע הערכה מיוחדת לשר ההגנה הטורקי מר H.E. M.Vecdi GÖNÜL, ומסר את ברכתו של שר הביטחון ,מר אהוד ברק לסיום הפרויקט.
מנכ"ל התעשייה הצבאית, אבי פלדר, שהיה בין יוזמי הפרויקט ומלווה אותו מתחילתו, אמר באירוע כי בפרויקט זה באים לידי ביטוי יכולות הניהול והביצוע של החברה בפרויקטים מורכבים המחייבים שיתוף פעולה והתאמה לדרישות המבצעיות של הלקוח.הפרויקט הינו פרויקט השבחת הטנקים הגדול ביותר בעולם שזכה לתמיכה וסיוע של משרד הביטחון הישראלי ומנהלת טנק המרכבה. תעש גאה במוצר הסופי ובטנקי המערכה המתקדמים שיקלטו בצבא תורכיה. הפרויקט שהסתיים בהצלחה זכה לשבחים רבים מצבא טורקיה וממשרד ההגנה הטורקי. מנכ"ל תעש ציין לשבח את שיתוף הפעולה הפורה בין הצוותים הטורקיים והישראלים.
יו"ר תעש, אבנר רז, הביע את ביטחונו כי פרויקט זה הינו שיתוף פעולה ראשוני לפרויקטים נוספים בין המדינות, וציינו את ייחודו של הפרויקט ותרומתו לשיתוף הפעולה הביטחוני בין ישראל לתורכיה. הפרויקט מהווה עדות לשיתוף הפעולה מוצלח בין התעשיות הביטחוניות ולפיתוחו של טנק מערכה מהמקדמים מסוגו בעולם.