במכתב מסבירים הסטודנטים כי חרם הצרכנים הוא תוצאה של העדר הרגולציה בשוק מוצרי המזון, שהביא לכך שמחירי מוצרי החלב בישראל עלה בשלוש השנים האחרונות ב-40%.
הסטודנטים כתבו כי לאור התנערות הממשלה מאחריותה כלפי האזרחים, הציבור יפעל יחד כדי להביא לפתרון בעיית יוקר סל המוצרים.
הסטודנטים הודיעו כי לחברת תנובה חלק מרכזי בבעיית יוקר המחייה בישראל שכן היא מחזיקה בלמעלה מ-50% משוק החלב בישראל. עליית המחירים, שנבעה מכמיהתה של החברה למקסום רווחים, והיעדר התחרותיות בשוק החלב, יצרה את המצב הנוכחי בו משקי בית בישראל מצמצמים את סל מוצרי החלב שצרכו בעבר. לפיכך דרישתם של הסטודנטים היא שמחירי מוצרי החלב יוזלו הוזלה קבועה של עשרות אחוזים ושזו תעשה בטווח הזמן המידי.
הסטודנטים אף הגיבו לטענת החברה כי הם "אינם מבינים את רזי שוק החלב" באומרם שהיא מגוחכת. "כיצד ניתן להבין את 'שוק החלב' כשתנובה מתנהלת כמבצר סגור? היא איננה מפרסמת את הכנסותיה או רווחיה, את כמות הדיווידנדים שהיא מחלקת לבעלי המניות, או את מדיניות התמחור של מוצרי החלב. כך נוצר מצב אבסורדי, בו מוצר כמו קוטג'- שעלות ייצורו גבוהה יחסית, עולה פחות לצרכן מגבינה לבנה שעלות ייצורה זול יותר, הפער בין גבינות במעדניה לגבינות ארוזות הוא עשרות אחוזים, ומחירי יוגורטים יקרים בהרבה מיתר מדינות העולם" כתבו הסטודנטים.
באשר לטענה כי החברה מסרבת להוזיל מוצרים עד שהממשלה תפרסם את החלטותיה בנוגע לכל שרשרת הערך, הסטודנטים ציינו כי מדובר בחוסר הבנה של עוצמת החרם במקרה הטוב, וזלזול בוטה בצרכן במקרה הרע. שכן חברת תנובה לא חיכתה להחלטת הממשלה כאשר החליטה לעלות את מחירי המוצרים.
במכתב חזרו הסטודנטים והזכירו כי התניית ירידות המחירים לצרכן בהשתתפות הרפתנים, אינן מקובלת על הציבור בישראל, זאת מכיוון שבזמן בו ירדו מחירי המטרה של החלב- 'תנובה' העלתה את מחירי מוצרי החלב לרשתות השיווק.
הסטודנטים הבהירו למנכ"ל תנובה כי הם מתכוונים להחריף את פעולות המחאה לקראת החלת החרם בתחילת השבוע הבא, במטרה לגרום להפסקת ה"חליבה" של הציבור על ידי החברה.
על המכתב חתומים 13 יושבי ראש של אגודות סטודנטים: אוניברסיטת ת"א, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת חיפה, מכללת שנקר, מכללת סמינר הקיבוצים, מכללת נתניה, מכללת תל חי, המרכז האוניברסיטאי אריאל, מכללת אשקלון, המכללה למינהל, מכללת בצלאל, מכללת אורנים והמכון הטכנולוגי בחולון.