יו"ר הועדה ח"כ דני דנון אמר "תפקידנו לדאוג שהרשויות השונות יגיעו לרמת תיאום מיטבית בניהם וזאת על מנת למנוע מראש את הפרשה הבאה."
רחל שרביט, מנהלת האגף לשירות תיקון במשרד הרווחה, סיפרה כי "מעון מסיל"ה קולט בנות מהרחוב בכדי לעזור להן להתארגן מחדש. כרגע נמצאות במעון כ-56 בנות בגילאים 12-17."
בפרשת ניצול המיני בת"א סיפרה שרביט שכבר ב-8 למרץ הם העבירו תלונה רשמית בכתב למשטרת ישראל ושמשם הטיפול בפרשה עבר למשטרה. "לנו אין אפשרות לחפש את הבנות האלה ברחוב ולהחזיר אותן הביתה"
בתגובה אמר רמ"ח הנוער במשטרת ישראל, נצ"מ אלון גורסמן, "במקרה הספציפי הזה החקירה התחילה במיידעים כללים ביותר, את אותם מיידעים התחלנו לבדוק ולנסות להפוך אותם לראיות. הצלחנו לעצור את החשוד שי ארביב לפני מספר חודשים אבל השופט קבע שאין בידינו ראיות מספקות ולכן שחררנו אותו. לאחר מכן החקירה בנושא הפכה מגלויה לסמויה וברגע שהשגנו את כל הראיות חזרנו לבית המשפט וביקשנו שוב את מעצרו, הפעם אני מקווה שכבר בימים הקרובים יוגש כתב אישום נגדו."
יחיאל מחדון, מנהל האגף לשירותים החברתיים בדום ת"א סיפר כי "הנערות נמצאות כיום במעון סגור, ומבקר אותן לפחות פעם בשבוע יועץ או פסיכולוג, רוב הטיפול נעשה בביתם על מנת לערב כמה שיותר את הוריהם."
בדיון הועלתה סוגיית מחסור בתקנים וביועצים שמטפלים בנערים ונערות לאחר גיל ה-18. הגב' שרביט אמרה "כרגע אין מספיק מענה לכל הבנות אשר צריכות סיוע מעל גיל 18 ואנחנו מנסים לעשות הכל על מנת לפתור את המצב הקיים ולהצקות תקציב נוסף לתקנים".
יו"ר הועדה, ח"כ דני דנון אמר: "גורמי הרווחה מפקירים את הנערות כשהן מגיעות לגיל 18 ומסכנות את חייהן. כל עוד הנערה לא יצאה מכלל סכנה אין סיבה שגורמי הרווחה לא יהיו שם עבורה. על שר הרווחה לתקן עוול זה, לפני שיהיה מאוחר מידי ותתגלה פרשה חדשה." דנון גם קרא לרשויות החוק "לפעול מול אותם חיות אדם המנצלים ילדות ואורבים להם כחיות טרף ולהחמיר את הדין עם אותם עבריינים".