כך מתבטא יו"ר ועדת בריאות של מפלגת הגמלאים החדשה, מידד גיסין. "ראש הממשלה מכהן כשר הבריאות ורק בסמכותו להשפיע על משרד האוצר להפנות תקציבים להצלת מצב האשפוז והבריאות הציבורית. הזמן פועל לרעת ציבור החולים, ובעיקר הקשישים. למשרד האוצר לא אכפת והרופאים מסוגלים לשבות לאורך זמן"
"האחריות למצב הקשה בתחום הבריאות הציבורית והאשפוז מוטלת על ראש הממשלה, ואם הוא אינו מסוגל לטפל במגוון הבעיות הקריטיות של מדינת ישראל, שיפנה את מקומו וייתן לממשלה אחרת את ההזדמנות לפעול להצלת המצב", כך אומר מידד גיסין, יו"ר ועדת בריאות של מפלגת הגמלאים החברתית החדשה "דור", בתגובה לדו"ח מבקר המדינה ולהמשך שביתת הרופאים.
גיסין, המשמש כיו"ר עמותת צרכני בריאות בישראל (צב"י), מפנה את האצבע המאשימה לעבר בנימין נתניהו, שמכהן באופן רשמי כשר הבריאות. "מפלגת דור קוראת לראש הממשלה להתפנות לפתרון המשבר בתחום הבריאות. רק התערבות שלו יכולה לשנות את המצב".
"למרות התוכניות שהגיש משרד הבריאות, מגלה משרד האוצר חוסר אכפתיות. תוספת 1000 המיטות למשך שש שנים לא תפתור שום בעיה. צריך תוספת חדרים כדי להכניס את המיטות, תוספת כוח אדם, תוספת רופאים ופריסת בתי חולים באזורים נוספים בארץ. הזמן פועל לרעתנו. בכוחם של הרופאים להמשיך ולשבות לאורך זמן. גם בעבר נפתרו משברים גדולים רק בהתערבות ראש ממשלה, שבכוחו ובסמכותו להשפיע על משרד האוצר". ממשיך גיסין.
כזכור, בקדנציה הקודמת היו למפלגת הגמלאים שבעה ח"כים ושני שרים: רפי איתן (השר לענייני גמלאים) ויעקב בן-יזרי (שר הבריאות), ובזכות כך השיגו שני המשרדים תוספת תקציבית של כמיליארד ש"ח לשנה, כולל בתחום הבריאות.
"כיום", מסכם גיסין, "כשאין נציגים למפלגת הגמלאים בכנסת, אין מי שייאבק לקידום נושאים כמו בריאות, סיעוד וקשישים, ואנו נאלצים להיאבק מבחוץ. אני מקווה שהפוליטיקאים יתעשתו ויפעלו בתחומים האלה, בלי להשתמש בתירוצי חוץ וביטחון".