גלוטן

(חדשות הבריאות )
חה"כ מירב בן-ארי. צילום: BAswim

הודעה חשובה לחולי הצליאק בישראל. הבוקר בישר משרד הבריאות על אישורן הסופי של ההקלות למוצרים ללא גלוטן בישראל.

(השוק)
 פיצה מרגריטה ללא גלוטן של חברת "גרין לייט" (צילום: יולה זובריצקי)

צמיחה בשוק המוצרים ללא גלוטן: חברת "גרין לייט" בראש טבלת המכירות למוצרים ללא גלוטן הנמכרים ביותר בישראל לשנת 2015. מעל ל- 340 אלף מוצרים ללא גלוטן מכרה "גרין לייט" בשנת 2015 שנה, בעיקר בקטגוריית הלחמים והלחמניות ללא גלוטן • על פי דו"ח סטורנקסט ינואר 2016, גדל שוק המוצרים מובילים ללא גלוטן צמח במעל ל- 27% לעומת שנת 2014

(חדשות הבריאות )

לאחר מאבק ממושך של ח"כ מאיר שטרית (קדימה) לקדם את חוק הצליאק, תועלה הצעת החוק ביום ב' לדיון בועדת העבודה, הרווחה והבריאות. מטרת החוק היא לתמוך כלכלית בעשרות אלפי חולי צליאק בישראל הזקוקים לתזונה מיוחדת ללא גלוטן שנחשבת ליקרה במיוחד. בדיון ישתתפו נציגי משרדי הממשלה השונים, עמותת הצליאק, ההסתדרות הרפואית, האגודה לזכויות החולה ועוד

(תזונה וכושר)

חברת בזק האריכה את הסכם שיתוף הפעולה עם מכון אברהמסון לטיפולי גמילה מעישון עבור עובדי החברה והרחיבה אותה גם לתחום הגמילה מסוכר ומגלוטן. תהליך הגמילה הארגוני הוא מסר המשיק לערכי חברות מתקדמות בעולם, המדגישות את הדאגה לפרט בארגון בריאותו ואיכות חייו, כערך בסיסי המעיד על איכות מוצריהן, תדמיתן ופועלן בתוך הארגון ומחוצה לו

(מתכונים)

סדנת בישול ללא גלוטן בהנחיית השפית יעל בריגל בעלת מסעדת "גן עדן" הכשרה בצפת, תיערך שבוע לפני ליל הסדר במהלך "מפגש מתוק", במרכז לסוכרת נעורים במרכז הרפואי זיו בצפת, יום חוויתי בו ילדים סוכרתיים והוריהם נפגשים עם בוגרים סוכרתיים ומומחים בתחום. המתכונים ללא גלוטן, נוחים ופשוטים להכנה עם הילדים, מזינים וכשרים לחג הפסח. המתכונים שמציגה השפית בריגל מהווים פיתרון בריא וטעים ל"אתגרי האוכל" עבור הילדים בחג הפסח והינם פשוטים מאוד להכנה גם עם הילדים, ומתאימים גם לסוכרתיים, כך שכולם יכולים ליהנות מהתוצרים

(חדשות הבריאות )

ועדת הבריאות של הכנסת אישרה: חלק ממוצרי המזון שסומנו כמכילי גלוטן ישונו ל"ללא גלוטן". ועדת העבודה, הרווחה והבריאות בראשות ח"כ חיים כץ (ליכוד) אישרה היום פה אחד את תיקון תקנות בריאות הציבור בעניין סימון גלוטן במוצרי מזון

(מסעדות)

מסעדת הלופט מרחיבה את מגוון הארוחות העסקיות שלה ומציעה תפריט עסקי נטול גלוטן, מתוך מטרה לתת מענה לציבור הסובלים מצליאק או מרגישות לגלוטן ולאפשר להם למצוא מנות התואמות את המגבלה התזונתית שלהם גם במסעדת בשר איכותית