אסור שמחנה אחד ייקח עלייה בעלות ויכתיב את דרכה ואת שפתה, כפי שאסור שמחנה אחר יתחמק מלשאת באחריות. העובדה כי נושא זה הפך למזוהה עם מחנה פוליטי - טראגית ". נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן: "בני נוער פלסטינים וישראלים כיום חיים וגדלים כמעט בלי סיכוי להכיר זה את זה. כולנו נועדנו לחיות ביחד בארץ הקודש"
למעלה מ- 100 בני נוער ישראלים ופלסטינים המשתתפים במפגשים הדו לאומיים שמארגנת עמותת "ילדים חיים בשלום" בשיתוף ובמימון הסוכנות האמריקאית לפיתוח בינלאומי USAID, נפגשו היום, יום השלום הבינלאומי, בירושלים, לאירוע מיוחד בו סיכמו שנה של מפגשים דו לאומיים ואף השיקו קמפיין רשתות חברתיות חדש, למען פיוס המבוסס על כבוד אנושי. הקמפיין, שהוכן ע"י בני הנוער עצמם, במשותף, ייערך תחת התגית #IAMHUMANITY ברשתות החברתיות השונות, ובמרכזו קמפיין סלפי במסגרתו בני הנוער יעלו תמונות "סלפי" של זוגות עיניים ויאתגרו מובילי דיעה להעלות "סלפי הומאני" משלהם. משתתפי האירוע זכו לברכות מיוחדות ששוגרו על ידי נשיאי שני העמים, הנשיא ריבלין והנשיא אבו מאזן
על רקע משבר הפליטים והסכסוך המתמיד במזרח התיכון יזמו בני נוער קמפיין רשתות חברתיות שנועד להעלות את המודעות לצורך בכבוד הדדי בין בני אדם, לערכי הפיוס ואהבת האדם ולאחריות האישית של כל אחד מאיתנו על דמותה הכללית של האנושות. הקמפיין הישראלי – פלסטיני יתנהל ברשתות החברתיות השונות: פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם ועוד.
במסגרת הקמפיין יצלמו בני נוער, ישראלים ופלסטינים, תמונות "סלפי הומאני" של עצמם, או ליתר דיוק של העיניים שלהם. "הסלפי ההומאני" הוא למעשה תמונת סלפי בקלוז אפ של עיני המצלם. מאחורי צילום העיניים עומדת תפיסה של חיבור אנושי ואת הרצון לשפוט כל אדם על פי אישיותו ולא לפי מראהו או לפי סטיגמות אתניות. התמונות יועלו לרשתות החברתיות תחת התגית #IAMHUMANITY, וכל בן נוער שיעלה תמונה יאתגר עוד 3 אנשים – סלבס, מובילי דיעה, קרובי משפחה או חברים לכיתה – להעלות "סלפי הומאני" שלהם.
בני הנוער, בגילאי 14- 18, מישראל והרשות הפלסטינית, החליטו לערוך קמפיין רשתות חברתיות לעידוד ערכי הפיוס והכבוד האנושי, לאחר שנפגשו במסגרת תוכנית למפגשי נוער ישראלים – פלסטינים של העמותה החינוכית "ילדים חיים בשלום" (Kids creating peace, או בקיצור kcp) בשיתוף ובמימון USAID, הסוכנות האמריקאית לפיתוח בינלאומי. בשיאה של התוכנית התקיים באוגוסט מחנה קיץ דו לאומי בו נכחו כ- 100 בני נוער מבית לחם, דימונה, רמאללה, שוהם, ירושלים המזרחית והמערבית, ועוד, בו יצרו בני הנוער את תכנית הקמפיין ואת הסרטונים שיוצגו במסגרתו.
הקמפיין הושק הערב באירוע "יום השלום הבינלאומי", שארגנו Kcp והסוכנות האמריקאית לפיתוח בינלאומי USAID בסינמטק ירושלים. האירוע המיוחד סיכם שנה של מפגשים דו לאומיים בקבוצות הדיאלוג הנפגשות מדי שבוע ברחבי הארץ. במהלך האירוע, בו השתתפו למעלה מ 100 בני נוער הלוקחים חלק במפגשים, 400 הורים ובני משפחות של בני הנוער, מובילי דעה ואנשי מפתח נוספים מהקהילות הישראלית והפלסטינית, ראש הסוכנות האמריקאית לפיתוח בינלאומי (USAID) מר דיויד הארדן, מייסדת ארגון KCP הגב' קרן ברג, נשאו דברים מנהיגים צעירים משני הצדדים, ונציגי הארגונים המארגנים, ואף הוקראו ברכות מיוחדות שנכתבו לאירוע על ידי שני הנשיאים – נשיא ישראל ראובן ריבלין, ונשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן.
באיגרת הברכה המיוחדת של הנשיא ריבלין למשתתפי הפרוייקט כתב הנשיא: "... המשימה הגדולה המוטלת לפתחנו היא של ביסוס האמון בין שני הצדדים. משימת בניית האמון בין הציבור היהודי והערבי איננה משימה של "השמאל" או של מחנה פוליטי כזה או אחר, אלא, כפי שאתם, בפעילותכם המבורכת, מוכיחים - זו היא משימה של כל מי שהארץ הזאת יקרה לו. אסור שמחנה אחד ייקח עלייה בעלות ויכתיב את דרכה ואת שפתה, כפי שאסור שמחנה אחר יתחמק מלשאת באחריות. העובדה כי נושא זה הפך למזוהה עם מחנה פוליטי, הן בצד היהודי והן בצד הערבי, אינה אלא טראגית, שכן, בבניית האמון בין יהודים לערבים, טמונים המפתחות לעצם קיומנו כאן, לגורלנו ולעתידנו. מי שמעוניין, באמת ובתמים, להניע שינוי, איננו יכול להתחפר בהאשמות, בתחושת אשם או בתחושת צדק קדושה. במצבם של יחסי היהודים והערבים בין הירדן לים אין אשם אחד. יש כאן שני עמים שהתמקדו פחות מדי בעבר ויותר מדי בעתיד. יותר מדי בתחושת הצדק שלהם ופחות בהבנת הסיפור של הצד השני, יותר מדי בתקוות שווא שהצד השני ייעלם ופחות מדי בהפנמה ששני הצדדים כאן כדי להישאר. יותר מדי בכאב, בשכול ובזיכרון ופחות מדי בתקווה ובחדוות הגילוי ההדדי. הטיפול ביחסי יהודים ערבים חייב לעלות על השדרה המרכזית, התודעתית, הפוליטית הציבורית והתקשורתית וכל דבר פחות מכך אינו אלא רשלנות והפקרה שלנו את עתידנו ועתיד ילדינו" כתב ריבלין.
נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן בירך את משתתפי האירוע באיגרת וידאו מיוחדת בה אמר: " בני נוער ישראלים ופלסטינים חיים וגדלים היום כמעט ללא סיכוי להכיר אחד את השני. אני שמח ללמוד על התכנית שלכם, "כנפיים של שלום", ושולח לכם את ברכתי ותמיכתי. אנחנו רוצים ועובדים כדי להשיג את השינוי ואת השלום, בשבילכם, דור העתיד, בני הנוער בפלסטין ובישראל, ויפה שעה אחת קודם. הפעילות שלכם חשובה לעתידנו ולעתיד האזור כולו. אני מאחל כל טוב לארגון KCP שמטרתם לאחד נוער פלסטיני וישראלי בדרך של ידע ודיאלוג, כי כולנו נועדנו לחיות ביחד בארץ הקודש"
שני פרץ – קריב, מנכ"לית עמותת "ילדים חיים בשלום", ריגשה את הנוכחים כאשר סיפרה: ביליתי את סוף השבוע בעיר הולדתי שדרות. כשישבנו ליד שולחן ארוחת הערב, נשמעה אזעקה בגלל טילים שנורו מרצועת עזה , וברגע הבא היינו כולנו במקלט. החזקנו את התינוקת שלי בת החודשיים ואת בני בן ה- 4 בזרועותינו, כשרקטה התפוצצה במרחק כמה רחובות מאתנו. הערב המשיך עם עוד צלילי הפצצות, משני צדי הגדר. כשהחזקתי את הילדים שלי בזרועותיי ובליבי התפללתי לשלום ושינוי. חשבתי על אמהות צעירות כמוני בצד השני של הגדר שללא ספק החזיקו גם הן את ילדיהן והתפללו בדיוק כמוני. את ההסלמה והמתח בשטח ניתן לראות סביבנו מכל עבר, במיוחד כאן בירושלים . למרבה הצער החומות שאנו רואים בין שני הצדדים הן לא רק פיזיות, אלא חומות של פחד , ייאוש ושנאה. המשימה של KCP היא לשבור את חומות חוסר האמון, ולהפוך אותן לגשרים של תקווה , כבוד אנושי, ופיוס." הארגון החינוכי "Kids Creating Peace" KCP)), ובשמו העברי "ילדים חיים בשלום", מפעיל תוכניות דיאלוג חינוכיות להעצמת נוער והתפתחות אישית, שבליבן מפגשים בין בני נוער ישראלים לבני נוער פלסטינים מהגדה המערבית. תכני המפגשים, הממוקדים במתן ערך חינוכי לבני הנוער, כוללים משחקי מנהיגות, דיאלוג ופיתרון קונפליקטים. הארגון מקפיד על עשייה חינוכית ללא תכנים פוליטיים.