במסעדת הלינדה באשקלון התחילו למחזר את שמן הטיגון של המסעדה, והציבו חבית ירוקה מיוחדת למיחזור שמן טיגון, הנאסף לשימוש כ"ביו דיזל", המשמש להפעלת מנועים קטנים במקום נפט ובכך תורם לאיכות הסביבה. כעת קורא אלעד זרצקי, בעלי הלינדה, לשכנים שלו בשכונת ברנע, לשמור את שמן הטיגון שלהם ולשפוך אותו לחבית המיחזור הירוקה שהוצבה מאחורי הלינדה

כלים

החבית הירוקה החדשה שהוצבה מאחורי מסעדת "לינדה" בברנע יכולה להיות ההתחלה של מהפכה ירוקה קטנה. אלעד זרצקי, בעלי הלינדה, החליט לתרום לאיכות הסביבה באמצעות מיחזור שמן הטיגון, בו משתמשת מסעדת הבשרים. השמן המשומש נאסף פעם בשבוע ונלקח למיחזור, כדי להפיק ממנו ביו דיזל, דלק ירוק המשמש בעיקר טרקטורים ומכונות חקלאיות במקום נפט, וכך מקטין את הפגיעה בסביבה.

עכשיו קורא זרצקי לשכנים שלו בברנע להשתמש בחבית, ולהתחיל להשליך את השמן המשומש שלהם בחבית. השבוע הסיר זרצקי את גדר הברזל שחסמה את הגישה למאחורי המסעדה, ולמעשה אפשר בכך לכל מי שמודע לצורך לשמור על הסביבה לעבור במסעדה בכל שעה ולהשליך לחבית את השמן המשומש שלו. בשבוע שעבר כבר החלו השכנות רינה ושולה, אורחות קבועות במסעדה, להביא איתן בקבוקי שמן משומש אחרי שהכינו צ'יפס בבית.

"חשבתי שזאת יכולה להיות דרך יפה לעשות משהו למען איכות הסביבה" אמר זרצקי.

לינדה היא מסעדת הביסטרו המובילה באשקלון, לאחר שנבחרה למסעדת הגורמה של העיר על ידי מגזין המסעדות "רסט". הלינדה נחשבת "מובילת דרך" באשקלון לאחר שזרצקי, בעל המסעדה, הוביל פרויקטים נוספים בעיר כגון "ימי שני התיירותיים" בעיר, בהם ניתן למצוא מגוון פעילויות עיסקיות כגון אירוח "קרב סכינים באשקלון" המתקיים במסעדה. המסעדה מעוצבת בסגנון ייחודי, קלאסי ומודרני. העיצוב מקנה אווירה חמימה ומזמינה, המנות הן מנות ביסטרו קלאסיות עם הטאץ' הייחודי של השף הצעיר והמבטיח, גבי מגידיש. המסעדה ממוקמת 300 מטר מקו הים, האוכל משובח וטרי, היישר מהדייגים שנמצאים לא הרחק. במסעדה ישנו בר גדול ובו מגוון עצום של אלכוהול משובח ויינות איכותיים.