במחקר ישראלי-גרמני חדש, זיהו החוקרים קבוצת סמני דם הממשיכים להשתפר בעקבות שינוי תזונתי ממושך - גם לאחר התייצבות או אף חזרה חלקית של המשקל. צוות המחקר המשותף, בראשות פרופ' איריס שי ופרופ' אסף רודיך מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב וכן חוקרים מהקריה למחקר גרעיני בדימונה ומאוניברסיטת לייפציג שבגרמניה, זיהה שני דפוסים של סמני דם (ביו-מרקרים) מסורתיים ו"חדשניים" לניבוי תחלואה המשתנים באופן שונה ביחס לשינוי המשקל. ממצאי המחקר פורסמו לאחרונה בעיתון האגודה האמריקאית לסוכרת, Diabetes Care