יגאל עוזרי, יליד ישראל שחי יותר משלושה עשורים בניו יורק, נחשב לאחד האמנים הישראלים המצליחים בזירה הבינלאומית. בתערוכה החדשה הוא הופך את הנוף האמריקאי לבמה לבחינת המיתולוגיה של החלום האמריקאי, ומציב זה לצד זה סמלים מוכרים של ה"אמריקנה": הדרך הפתוחה, אדריכלות אייקונית, נופי צד-דרך ורגעים חולפים של חיי היומיום.


לפי טקסט התערוכה, שנכתב בידי שיר עוזרי, המסע בדרכים הופך למשהו שמעבר לנסיעה מיעד אחד לאחר, ולמטאפורה לחופש, לאפשרויות ולגילוי. "אמריקנה", כך על פי הטקסט, אינה רק אוסף של סמלים אמריקאיים מוכרים אלא שפה חזותית הבנויה מאבני בוחן תרבותיות שאכלסו את הדמיון האמריקאי במשך דורות: המכונית, הדיינרים, המוטלים, תחנות הדלק, הכבישים הרחבים והעיירות הקטנות.
הקשר של עוזרי לחלום האמריקאי אינו רק תצפית אמנותית או תרבותית אלא גם אישי: הוא היגר לניו יורק עם משפחתו בתקווה לבנות חיים חדשים. בעבודתו הוא משתמש בפוטו-ריאליזם לא רק כדי לשחזר את מה שהמצלמה רואה, אלא כדי להעצים את החוויה הרגשית של הדימוי, ויוצר מרחב שבו מציאות ופנטזיה מתקיימות זו לצד זו.
בערב הפתיחה יושק גם ספר האמן החדש של עוזרי, ROAD TRIP. עבודותיו נמצאות באוספי הקבע של מוזיאון סמית'סוניאן לאמנות אמריקאית, מוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית, מוזיאון מקני לאמנות בסן אנטוניו, המוזיאון היהודי בניו יורק, הספרייה הציבורית של ניו יורק, מוזיאון תל אביב לאמנות והאלברטינה בווינה.
התערוכה תוצג בגלריה זימאק ברחוב ה' באייר 68 בתל אביב. הפתיחה החגיגית תיערך ביום חמישי בשעה 19:00, והתערוכה תינעל ב-28 בנובמבר. שעות הפתיחה: ימים א'-ה' בין 10:00 ל-17:00, ויום שישי בין 10:00 ל-15:00.













