, |

זמן קריאה: 3 דקותשיתוף:

מבצע ההתרמה השנתי של האגודה למלחמה בסרטן החל הבוקר (יום שני, 12 באוקטובר) בכל רחבי הארץ, על רקע הערכה שעד סוף 2026 יאובחנו בישראל כ-34 אלף חולי סרטן חדשים. מנכ"ל האגודה, משה בר-חיים: "מאות משפחות בישראל מצטרפות מדי שבוע למעגל ההתמודדות עם מחלת הסרטן"

כלים
מבצע ההתרמה הקש בדלת של האגודה למלחמה בסרטן | צילום: האגודה למלחמה בסרטן
מבצע ההתרמה הקש בדלת של האגודה למלחמה בסרטן | צילום: האגודה למלחמה בסרטן

על פי הערכת האגודה למלחמה בסרטן, עד סוף שנת 2026 יאובחנו בישראל כ-34 אלף חולים חדשים — כ-654 ישראלים המתבשרים מדי שבוע כי חלו בסרטן. מחלות הסרטן הנפוצות בארץ בקרב מבוגרים הן סרטן השד, סרטן הערמונית, סרטן הריאות וסרטן המעי הגס. מתוך סך המאובחנים בשנה כ-500 הם ילדים ובני נוער, ובגילים אלו הסוגים השכיחים הם לוקמיה, גידולי מוח וסרטן של מערכת הלימפה.

לפי נתוני משרד הבריאות, בשנת 2016 אובחנו בישראל כ-27 אלף מקרים של סרטן. באגודה מסבירים את הגידול בריבוי הטבעי באוכלוסייה, בעלייה בתוחלת החיים ובשיפור תוכניות הגילוי המוקדם, המאפשרות לאבחן כיום יותר מקרים מבעבר. נכון לשנת 2026 חיים בישראל, על פי הערכת האגודה, כ-300 אלף חולים ומחלימים במגוון גילאים הנמצאים בטיפול או במעקב.

מתוך קמפיין הקש בדלת 2026 של האגודה למלחמה בסרטן. צילום: האגודה למלחמה בסרטן
מתוך קמפיין הקש בדלת 2026 של האגודה למלחמה בסרטן. צילום: האגודה למלחמה בסרטן

מאות משפחות בישראל מצטרפות מדי שבוע למעגל ההתמודדות עם מחלת הסרטן. מבצע ההתרמה השנתי הוא הזמן להתאחד למען אלו שנלחמים על חייהם. כל תרומה חשובה לנו וכל סכום הוא חיוני עבורנו להמשך המאבק

אמר משה בר-חיים, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן

בר-חיים הוסיף כי בזכות התרומות מפעילה האגודה תוכניות תמיכה ושיקום, מממנת שירותים לילדים חולי סרטן — בהם מחשב לכל ילד וחונכים להשלמת חומר נלמד — ופועלת לצמצום תופעת העישון ולהגברת המודעות להגבלת צריכת אלכוהול.

בימים אלו ועדת הסל נמצאת בשיאן של ההחלטות הגורליות וחשוב לנו להדגיש את הצורך בהגדלה של המשאבים, חייבים להעלות את תקציב סל התרופות על מנת לשמור על סטנדרט אונקולוגי המקביל למדינות המערב

הוסיף בר-חיים

מבצע הקש בדלת מתקיים כבר מעל 65 שנים בכל רחבי הארץ ומהווה מקור מימון מרכזי של האגודה, הפועלת הודות לתרומות הציבור ללא תקציב ממשלתי כלשהו. במסגרתו עוברים אלפי תלמידי בתי ספר, חניכי תנועות נוער ומתנדבים מכל הארץ מדלת לדלת ומגייסים תרומות שיסייעו בהמשך המאבק בסרטן.

לרגל המבצע וברוח מערכת הבחירות עלתה האגודה בקמפיין חדש בהשתתפות מתמודדים אמיתיים עם המחלה, תחת הסיסמה "הם לא בחרו לחלות בסרטן. אתם יכולים לבחור להיות שם בשבילם". הקמפיין, שנבנה במשרד הפרסום גיתם המלווה את האגודה בהתנדבות למעלה מ-25 שנה, כולל את השפה החזותית של פתקי הבחירות: המשתתפים מצולמים כשהם מוציאים ממעטפה פתק עם האותיות הראשוניות של סוג הסרטן שלהם, ובתחתית הפתק מופיע שם המחלה במלואו.

בקמפיין משתתפים איתמר שני, תלמיד בן 11 ממושב בית הלוי שבעמק חפר המתמודד עם גידול במוח; רוית ריכטר, מתכננת ערים בת 53 מחיפה המתמודדת עם סרטן שד דו-צדדי; ושי חכם, בן 51 מבאר שבע, עובד מקורות המתמודד עם סרטן מעי גס גרורתי.

ניתן לתרום גם באמצעים דיגיטליים דרך אתר האגודה למלחמה בסרטן ובמוקד ההתרמה המאויש 24/7 בחיוג חינם שמספרו 1-800-35-46-46.

The Butterfly Button