בטקס השתתפו ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, מנכ"ל חברת אאורה ישראל, יעקב אטרקצ'י, מפקד מחוז דרום בפיקוד העורף, אל"מ בני קטה, מנכ"ל תכנית "גדולים במדים", אליה אשל, והאלוף במיל' גבי אופיר, שהקים את התכנית לפני כשלושים שנה והחל אז לשלב קבוצה של אנשים עם מוגבלויות בבסיסי צה"ל.
במהלך הטקס הוענקו מדי צה"ל לצעירות ולצעירים, ברגע שסימל עבורם את תחילתה של דרך חדשה ואת האפשרות לקחת חלק, לתרום ולהשתלב במסגרת הצבאית. הם צפויים להשתלב בשירות צבאי התנדבותי בבסיס ולקחת חלק משמעותי בעשייה המתקיימת בו.
1,301 משתתפים בכ-90 בסיסים
תכנית "גדולים במדים" משלבת כיום 1,301 צעירות וצעירים עם צרכים מיוחדים בכ-90 בסיסי צה"ל ברחבי הארץ. חברת אאורה ישראל תומכת במיזם ומסייעת בקידומו.
עבור תלמידי בית אקשטיין, שפועל באופקים, ההשתלבות בבסיס אורים היא הזדמנות נוספת לפתח עצמאות, תחושת מסוגלות ושייכות, לצד האפשרות לתרום במסגרת משמעותית ולהיות חלק מהחברה הישראלית.
"המדים מסמלים שייכות ויכולת"
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, אמר: "עמדתי היום מול 'סיירת' הצעירות והצעירים שלנו מבית אקשטיין, וראיתי את הגאווה בעיניים שלהם ברגע בו קיבלו את מדי צה"ל. המדים האלה מסמלים הרבה יותר משירות. הם מסמלים שייכות, יכולת ואת הזכות של כל אחת ואחד לתרום ולהיות חלק. אני גאה בהם, במשפחות שמלוות אותם ובצוות בית אקשטיין שמאמין בהם וצועד איתם לאורך הדרך."
דנינו הוסיף: "היום הם קיבלו מדים, ומכאן הם יוצאים להוכיח לכולנו כמה הם גדולים מהחיים. אופקים כולה גאה בכם ומצדיעה לכם."
מנכ"ל תכנית "גדולים במדים", אליה אשל, מסר: "הרגע שבו צעירה או צעיר עם מוגבלות לובשים לראשונה את מדי צה"ל הוא רגע שבו חלום הופך למציאות. הם לא רק קיבלו מדים - הם קיבלו הכרה ביכולות שלהם, בתחושת השליחות שלהם ובזכותם לתרום למדינה כמו כולם. הם מגיעים לכאן כדי לתת מעצמם, אבל מניסיוננו, הם גם מעניקים לצה"ל ולחברה הישראלית שיעור עמוק בנחישות, באהבת הארץ ובמשמעות האמיתית של שייכות."












