יוזמה חדשה וייחודית יצאה לדרך הקיץ באופקים: במהלך חודש אוגוסט התקיימה בעיר לראשונה קייטנת סבא, סבתא ונכדים, שחיברה בין הדורות ליומיים של פעילות משותפת, זמן איכות וחוויות משפחתיות.

כלים
קייטנת סבא, סבתא ונכדים באופקים. צילום: עיריית אופקים
קייטנת סבא, סבתא ונכדים באופקים. צילום: עיריית אופקים

עיריית אופקים, בתמיכת משרד הרווחה והשירותים החברתיים ובהובלת מועדון "הזית 1" לאזרחים ותיקים ואגף הרווחה והשירותים החברתיים ברשות, ובשיתוף תכנית MUNI 100, קיימו לראשונה קייטנה ייחודית לחיבור בין דורי של סבים, סבתות ונכדיהם.

הקייטנה התקיימה בשני מחזורים, בהשתתפות כ-50 סבים, סבתות ונכדים בכל מחזור וכ-100 משתתפים בסך הכול. בכל מחזור נהנו המשתתפים מיומיים מלאים שכללו ארוחת בוקר משותפת, מפגש ושיח בין דורי, פעילות עם בעלי חיים, סדנת נגרות שבמהלכה יצרו יחד תוצר אישי ויום כיף בירושלים.

הקייטנה היא חלק מהרחבת הפעילות עבור האזרחים הוותיקים בעיר, תוך יצירת מענים המחברים גם את בני המשפחה והקהילה. באגף הרווחה מתכננים להמשיך במהלך השנה הקרובה בפיתוח יוזמות ופרויקטים נוספים במועדון הוותיקים, בדגש על חיזוק הקשרים הבין דוריים, יצירת מפגשים משמעותיים והרחבת הפעילות החברתית והקהילתית.

ראש עיריית אופקים, איציק דנינו: "קהילה טובה היא קהילה שיודעת לייצר גם חיבור בין דורות ולהעניק לתושבים הוותיקים יחס חם ומכבד כפי שמגיע להם. היוזמה הזו הצליחה להפוך את החופש הגדול להזדמנות לזמן איכות אמיתי של סבים, סבתות ונכדים. מעבר לפעילויות ולחוויות, נוצרו כאן רגעים משותפים וזיכרונות שילוו את המשפחות עוד הרבה אחרי שהקייטנה הסתיימה. יישר כוח לכלל הגורמים והשותפים למיזם הנפלא. נמשיך לפתח באופקים מענים יצירתיים שמחזקים את האזרחים הוותיקים, את המשפחות ואת הקהילה כולה".