Consis Medical הוא הזוכה בתחרות הסטארט-אפים SilicoNegev ובהשקעה של חצי מיליון שקל. הסטארט-אפ הזוכה בגמר מפתח מכשיר קולונוסקופ חד-פעמי חדשני המשמש לבדיקות מעי, המבוסס על מערכת דמוית בלון שמאפשרת למכשיר להתקדם במעי באופן עצמאי

כלים
צילום: ליצ'י
צילום: ליצ'י

 

בתחרות SilicoNegev שנמשכה 4 חודשים השתתפו רק סטארט-אפים טכנולוגיים מהנגב אלון נפתלי, Tech7: "התחרות עודדה משקיעים נוספים להגיע ולבחון השקעות בדרום"

Consis Medical הוא הסטארט-אפ הזוכה בתחרות הסטארט-אפים הגדולה ביותר שנערכה מעולם בדרום SilicoNegev.

בתום אירוע הגמר שהתקיים אמש (ד') בפארק ההיי-טק בבאר שבע, הכריז יו"ר עמותת מט"ע, גדעון שביט, על הסטארט-אפ הזוכה מבין 5 הפיינליסטים. הזוכה, חברת הציוד הרפואי שמפתחת מכשיר קולונוסקופ חד פעמי חדשני, תהנה מהשקעה של עד 500,000 שקל. את התחרות שנמשכה 4 חודשים ואליה נרשמו מספר שיא של 50 סטארט-אפים, שהייחוד שלהם הוא שכולם פועלים בדרום הארץ, יזמו קהילת Tec7 ועמותת מט"ע.

Consis Medical הזוכה בגמר, הינה חברת סטארט-אפ המפתחת מכשיר קולונוסקופ חד-פעמי חדשני המשמש לבדיקות מעי, המבוסס על מערכת דמוית בלון שמאפשרת למכשיר להתקדם במעי באופן עצמאי. המכשיר עתיד להוזיל משמעותית את עלויות ההקמה והתפעול של מכוני הגסטרו, ולהוות אופציה מהירה, נעימה ובטוחה יותר לבדיקות הקולונוסקופיה הנערכות כיום, תוך שהוא מפחית משמעותית את הסיכוי לזיהומים. החברה שואפת להשלים את פיתוח המכשיר והניסויים הקליניים הנדרשים לו, לשם השקת מוצר חד פעמי אטרקטיבי עבור השוק העולמי, שהוא בעל פוטנציאל של מיליארדי דולרים. בעתיד, תשאף החברה להרחיב את הפלטפורמה הטכנולוגית לסדרה שלמה של מוצרים בתחום האנדוסקופי, ולהוות בחירה ראשונה עבור מכוני גסטרו קיימים וחדשים ברחבי העולם. את חברת Consis Medical ייסדו רפאל מויסא ואולג פופוב ובצוות החברה גם ד"ר אריק סגל, אלכס פולישצ'וק ועדו אגמון.

רפאל מויסא, מייסד חברת הסטארט-אפ Consis Medical אמר עם הזכייה: "אנו נרגשים וגאים מהבחירה בנו במקום הראשון בתחרות הסטארט-אפים SilicoNegev ובטוחים שזוהי רק ההתחלה של עשיה ברוכה ומרובה שיוצאת מהנגב לטובת האדם בכל מקום בעולם. המערכת שמפתחת Consis Medical תאפשר למיליוני אנשים ברחבי העולם לעבור את בדיקת הקולונסקופיה בנוחות ובבטיחות שאינה קיימת כיום. המוצר שלנו גם צפוי להוזיל מאוד למערכת הבריאות את הפרוצדורה הבסיסית והחשובה הזו. כחברה שפועלת בבאר שבע ושכל עובדיה גרים בעיר, אנו שמחים לממש הלכה למעשה את חזונו של בן גוריון ולהפריח את הנגב בזכות הקדמה הטכנולוגית".

אלון נפתלי, ממייסדי קהילת Tech7 שהנחה את אירוע הגמר אמר: "אנו שמחים לראות שבמהלך החודשים האחרונים התחרות עודדה משקיעים נוספים להגיע ולבחון השקעות בדרום. משקיעים מכל הארץ וגם מחוצה לה נחשפו לפעילותל היזמית בדרום והבינו שכיום יש בנגב סטארט-אפים רבים, איכותיים ומעניינים מאוד שרק צריך לגלות אותם ולהכיר אותם, וזו בדיוק היתה המטרה שלנו".

תחרות SilicoNegev נועדה לעודד יזמים שפועלים בנגב ולהגביר את המודעות לפריחת הסצנה הטכנולוגית בדרום. מי שעומדים יחד מאחוריה הם קהילת יזמי ההיי טק TECH7, המונה כיום מעל ל-14,000 חברים ויותר מ-100 סטארט-אפים אשר פועלת למען חיזוק הפעילות הטכנולוגית הדרומית ומיצובה של באר שבע כאחת מערי הסטארט-אפ המובילות בעולם, יחד עם עמותת מט"ע (מרכז טכנולוגיות עתידיות), העוסקת בקידום טכנולוגיות באזור הדרום. גופים נוספים שלקחו חלק בתחרות: עיריית באר שבע, הרשות לפיתוח הנגב, פועלים הייטק, קבוצת לוצאטו, PayPal, Taboola, IBM, WebBaker.

4 הסטארטאפים הנוספים שהגיעו לגמר תחרות SilicoNegev:

:Croosing חברת הסטארט-אפ הישראלית שממציאה מחדש את אבן הבניין של האינטרנט - ההיפרלינק. לראשונה מאז ראשית ימי האינטרנט, ההיפרלינק זוכה לכוחות-על והופך לסופרלינק!

HC Vision: הסטארט-אפ מפתח את הדור הבא של המצלמות: רגישות יותר לאור, מדויקות יותר בצבע ובעלות יכולת ל"חישת חומרים" - ניתוח ההרכב הכימי של כל אובייקט מצולם.

BIGVU: חברת סטארטאפ שפיתחה פלטפורמה חדשנית שמאפשרת לערוך תוך 3 דקות סרטוני וידאו, שבעבר העריכה שלהם נמשכה שעות.

SIGA: חברת הסטארטאפ סיגה הפועלת בתחום הסייבר סקיוריטי, פיתחה מוצר ייחודי ובלעדי בעולם המיועד לכלל המערכות והתשתיות הקריטיות כגון חשמל, גרעין, מים, תחבורה, פרמצטיקה, מזון וכד'.