"בימים שהתחרות בין הצימרים כה גדולה והלקוח הישראלי נחשב לצרכן חכם יותר, שנוסע ומתארח גם בחו"ל וטועם גבינות איכותיות בהולנד, צרפת ושוויץ, מומלץ לכל תיירן להתבלט ולארח באופן ייחודי לו, כאשר אחת הדרכים המקוריות הינה להגיש גבינות איכותיות גליליות מתוצרת ביתית", אמר השבוע מנכ"ל מ.ט.י גליל מערבי קריות, הנרי ביטון לקראת פתיחת הקורס וציין כי, "הקורס במ.ט.י לייצור ביתי של גבינות מהווה הזדמנות נפלאה לכל בעל צימר להכין לבד גבינות איכותיות וגליליות להגשה לאורחים."
בנוסף, אמר הנרי ביטון, "הקורס מיועד לא רק לבעלי צימרים שרוצים להגיש גבינות ללקוחותיהם, אלא גם לכל המעוניינים לרכוש ידע וניסיון בסיסי בייצור גבינות רכות וקשות, גבינות מיוחדות והכנת גבינות ביתיות באופן עצמאי וגם לייננים מיקבי בוטיק ויזמים צעירים המעוניינים לפתוח עסק בתחום.
הקורס הכולל 5 מפגשים אחת לשבוע הינו ברובו מעשי, אך כולל חומר תיאורטי. כגון: מבוא לעולם החלב, תהליכי ייצור ושיווק, בקטריולוגיה של החלב ועוד. במהלך המפגשים יכינו המשתתפים מוצרי חלב ניגרים כיוגורטים, גבינות למריחה, ריקוטה, גבינות למילוי ועוד.
במהלך הקורס יבקרו המשתתפים במחלבת "טבע עז", בהנהלת מהנדסת המזון, סוזנה סירגנט, שתנחה את הקורס. סירגנט, מתמחה בתחום החלב מזה 20 שנה ומשמשת גם כמרצה במרכז לשיתוף והדרכה חקלאית בינלאומית CINADCO. בתום הלימודים בקורס ייצור גבינות ביתיות, יוכלו הבוגרים והבוגרות ליהנות מהכנת גבינות מיוחדות וטעימות במיוחד בצורה עצמאית לחלוטין.
לפרטים נוספים: 04-9814027 שלוחה 108