רעיון סלילת השביל, אשר עתיד להקיף את הכנרת לאורך 60 ק"מ, נולד בחברה להגנת הטבע, במטרה לאפשר לציבור הרחב לטייל באופן מוסדר סביב חופי הכנרת, באמצעות שביל הליכה רגלי, נטול מכשולים, ובכך לממש את זכותו של הציבור לגישה חופשית אל האגם ולהגביר את המודעות לערכי הטבע והנוף. השביל מותאם בחלקו לאנשים עם מוגבלויות. המקטע הראשון מתפרס לאורך 4.5 ק"מ מגן לאומי כפר נחום ועד לגשר אריק, ברמות גימור שונות, ומתחבר אל קטע קיים באזור מפרץ אמנון. השביל עובר לאורך חוף "ספירית" (חוף ציבורי פתוח), חוף מפרץ אמנון, בחזית כפר הנופש "טוליפ אין", הגן הלאומי כפר נחום, שמורת טבע הבטיחה באזור שפך הירדן לכנרת. בתחום שני מקטעים (כ-
המקטע הראשון של השביל בוצע במימון משרד התיירות בעלות של 2.5 מליון ₪, בתכנון וביצוע של איגוד ערים כנרת באמצעות רשות ניקוז כנרת ופיקוח מקצועי של החברה הממשלתית לתיירות.
שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, אשר פעל בשנים האחרונות לקידום הנצחת זכרו של ח"כ יורי שטרן בירך על ההחלטה, לפיה יוצג שילוט לזכרו במצפור שנמצא בתחילת המסלול מגן לאומי כפר נחום. לדברי מיסז'ניקוב: "הנצחתו של ח"כ שטרן במסגרת שביל סובב כנרת היא דרך ראויה להפגין את ההוקרה לפעילותו למען הסביבה. בהיותה ההנצחה הממלכתית הראשונה של אחד ממנהיגי העולים בישראל, תהיה בכך גם הוקרה לתרומתה של העלייה מחבר המדינות למדינת ישראל".
לדברי יוסי ורדי, ראש המועצה האזורית עמק הירדן ויו"ר איגוד ערים כנרת "אני מחנוכת המקטע הראשון של השביל סובב כנרת, תחילתו של מפעל גדול, אשר יביא את המוני ישראל ותיירים רבים לכנסת ואני מקווה שסלילתו של השביל תמשך בתמיכת משרד התיירות, הרואה בשביל מוצר תיירותי חשוב".
יורי שטרן, יליד מוסקבה, ד"ר לכלכלה, לוחם חירות אמיץ ופעיל עלייה בתקופת מסך הברזל בברית המועצות, עלה ארצה עם אשתו לנה ושני ילדיהם, בשנת 1981. גם בישראל המשיך לפעול בנחישות לחשיפת מצבם העגום של יהודי בריה"מ שעלו לארץ בגלי העלייה הגדולים לאחר נפילת המשטר הקומוניסטי ופעל ללא לאות לסייע להם בקליטתם ובהשתלבותם בארץ.בשנת 1996 נבחר לכהן כח"כ בכנסת ה-14 והיה למחוקק יוצא דופן ונציג בולט של ציבור העולים מחבר המדינות. במהלך 10 שנות כהונתו כח"כ, פעל לקידומם של חוקים חברתיים וסביבתיים רבים, בהם חוק הקרינה הסלולארית והחוק לשמירת הסביבה החופית.