חוסר ארגון בישראל בנושא רישום מצב מיגון מבנים קיימים; המדינה אינה מקיימת דיאלוג עם האקדמיה העוסקת בפיתוח; צורך ממשי ודחוף במיגון מבנים קיימים. בעקבות רעידות האדמה בצ'ילה, באפגניסטן ובפקיסטן ב- 24 שעות האחרונות, אומר ד"ר יורי ריבקוב מהמחלקה להנדסה אזרחית במרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון, מומחה לחיזוק מבנים קיימים למיגון מפני רעידות אדמה: "רעידות האדמה ביממה האחרונה ברחבי העולם מעידות כי קיים צורך ממשי ודחוף בחיזוק מבנים שהוקמו בישראל לפני 1980.

כלים

תמ"א 38 אמנם קיימת, אך היא אינה פותרת את הבעיה: ועדת הכנסת לנושא מורכבת מאנשים שאינם מומחים בתכן (תכנון) סייסמי, ואין דיאלוג בנושא עם אף מוסד אקדמי בישראל. משרד הבינוי מממן הצעות מחקר באופן לא ענייני ולא פתוח למשתתפים נוספים. בנוסף, אין חוק המחייב רישום מצב מבנה ביחס למיגון מפני רעידות אדמה, שיכול לאפשר לדיירים לדעת מה מצב נכס קיים או שנרכש על ידם".

"בישראל גם אין מנגנון פיקוח נאות על מיגון מבנים המוקמים בשנים האחרונות. הנושא למעשה נמצא בידיהם של הקבלנים ומהנדסי הבניין בלבד. עניין נוסף הוא ביטוח מבנה – בעת רכישת פוליסה, חברת הביטוח אינה דורשת בדיקה של מצב הנכס למיגון מפני רעידות אדמה, ומבטחת את כל המבנים באופן שווה." מוסיף ריבקוב.