רשימת המשתתפים והיוזמים של השדולה כללה, בין השאר, את יו"ר הכנסת רובי ריבלין, שלי יחימוביץ', אילן גילאון, אריה אלדד, כרמל שאמה, יוחנן פלסנר, ניצן הורוביץ, אורית זוארץ, חנא סוייד, חיים אורון (ג'ומס), איתן כבל, אורי מקלב, איברהים צרצור, מסעוד רנאיים, עינת וילף.
בכנס השתתפו נציגי ציבור רבים ובהם הרב מיכאל מלכיאור מייסד "פורום פעולה אזרחית" הפועל להעלאת חלקו של הציבור מתגליות הגז, איציק שמולי יו"ר התאחדות הסטודנטים וכן אנשי מקצוע ופעילים מארגונים חברתיים וסביבתיים.
יו"ר הכנסת, ראובן (רובי) ריבלין הביע תמיכה בהעלאת תמלוגי הגז: "מתוך הערכה למשקיעים בארץ, וללא שום התרסה או צרות עין, יש לקבוע כי אוצרות הטבע שייכים לציבור. אפשר להקצות חלק מהתמלוגים לחלוקה עפ"י ייעודים קונצנזוסיאליים מסוימים".
לדבריו, יש מקום לבחון השקעה ייעודית של תמלוגי הגז לתחומים נדרשים, כמו חינוך ורווחה, שיהיו כספים "צבועים" ויתפקדו במתווה של "משק סגור". זאת, כדי לא להביא מצב שבו הרווחים מתחלקים עפ"י סדרי העדיפויות של הממשלה שמתחלפת מעת לעת. "זה מסוג הדברים שניתן בתיאום עם הממשלה לקבוע שחלק מהתמלוגים לא יתחלקו במסגרת סדרי העדיפויות השלטוניים אלא לייעודים מסוימים", אמר.
ח"כ ד"ר דב חנין (חד"ש), אמר בפתח הדיון כי:"שדולה ובה ארבעה עשר יושבי ראש מכל קצוות הבית היא אירוע חסר תקדים במצב חסר תקדים. תגליות הגז יוצרות הזדמנות כלכלית וחברתית שאסור להחמיץ. חייבים לפזר את מסך הספינים של ברוני הגז ולקבל החלטה על החזרת רוב ההכנסות לידי הציבור הישראלי".
במסגרת הקמת השדולה הסכימו חברי הכנסת כי חברות האנרגיה צריכות לקבל את חלקן בצורה הגונה וסבירה, אך רוב ההכנסות מאוצרות המדינה צריכות להגיע לאזרחיה. כמו כן הוסכם כי יש לדאוג כי תקום קרן שתבטיח שאזרחי המדינה ייהנו מן האוצרות לא רק בשנים הקרובות אלא גם לטווח הרחוק. פירות הקרן ישמשו למפנה חברתי בתחומים של חינוך, רווחה, בריאות וסביבה.