כלים

מחקר במרכז הרפואי וולפסון הוכיח לראשונה באופן מדעי: גז אוזון (O3) מסייע בריפוי פצעים ברגלי חולי סוכרת. ד"ר חוליו וינשטין, מנהל יחידת הסוכרת בוולפסון: "כאן בישראל, נערך המחקר הראשון בעולם - ובינתיים גם היחיד – אשר חקר את יעילות האוזון בריפוי כיבי רגל סוכרתית על פי דרישות הרפואה המערבית". כחצי מיליון אזרחים בישראל (15%) הינם חולי סוכרת הנמצאים בסכנה של קטיעת גף, כתוצאה מכיבים ברגליים

מחקר שנערך בבית החולים וולפסון, בשיתוף עם בית החולים סורוקה, הוכיח בצורה מדעית - לראשונה בעולם - כי השימוש בגז האוזון מאפשר ריפוי כיבים ברגליים של חולי סוכרת. במסגרת המחקר טופלו 61 חולי סוכרת עם כיב ברגל. הטיפול כלל ניקיון של הכיב ברגל, מתן אנטיביוטיקה וחבישה הולמת.

במקביל, כל המטופלים התבקשו להכניס את הרגל עם הכיב לתוך תא פלסטיק סגור, 3 פעמים בשבוע למשך 30 דקות כל פעם. מחצית המטופלים הכניסו את רגלם לתוך תא המכיל גז אוזון, ואילו המחצית השנייה של המטופלים הכניסו את רגלם לתוך תא המלא באוויר החדר. קרי – תא שאינו מכיל חומר מיוחד בעל השפעה.

התוצאות הראו כי בקרב החולים אשר טופלו הלכה למעשה בגז אוזון נצפתה סגירה מלאה של הכיב אצל 81% מהם, ולעומת זאת בקרב המחצית השנייה של המטופלים אשר למעשה לא טופלו בחומר פעיל נצפתה סגירה של כיבים אצל 33% בלבד. ההבדל הינו בעל משמעות סטטיסטית מובהקת.

ד"ר חוליו וינשטין, מנהל היחידה לטיפול בסוכרת במרכז הרפואי וולפסון: "הרפואה המערבית מתקשה להכיר בגז אוזון כאמצעי לזירוז ריפוי פצעים כרוניים. הסיבה העיקרית נעוצה בעובדה כי על מנת להמליץ בוודאות על טיפול מסוים, הרפואה המערבית מחייבת 'רפואה מבוססת ראיות'. על כן, על מנת לייחס תכונות ריפוי בלעדיות לאוזון, יש צורך בביצוע עבודת מחקר פרוספקטיבית, בה יטופלו באופן אקראי מחצית מהסוכרתיים עם אוזון והמחצית השנייה בלעדיו".

עוד הוסיף ד"ר וינשטין: "למיטב ידיעתנו, זהו המחקר הראשון בעולם, ובינתיים גם היחיד, שבדק וחקר את יעילות האוזון בריפוי כיבים ברגליים של חולי סוכרת, על פי דרישות הרפואה המערבית".