הצעת החוק גובשה בדיוני הוועדה לבחינת בעיית העובדים הזרים לאחר ישיבות רבות ובאה להסדיר את הבעיות העיקריות העולות מסוגיית העסקת העובדים הזרים החוקיים, כגון שיטת ה"דלת המסתובבת" .
לפי הצעת החוק החדשה, לא יוכנס עובד חדש לארץ אלא אם כן נבדק שאין עובד אחר המקביל לו בארץ, ובכך ייקבע לראשונה בחוק קריטריון כזה. בנוסף, קובעת הצעת החוק הקמת מאגר של העובדים הזרים הנמצאים ועובדים בארץ - דבר עליו הוחלט מזמן אבל לא נעשה דבר לביצועו, כפי שהעידו משרדי הממשלה השונים בכל דיוני הוועדות.
עוד בהצעת החוק - הגדרת תחום עיסוק ותחום עבודה של כל עובד זר שנכנס לארץ - על מנת שעובדים לא ינטשו מקומות עבודה קשים או מרוחקים לטובת עבודה קלה או קרובה יותר למרכז, חיוב הכשרה מתאימה לעובדים - לדוגמא: יובא ארצה לתחום הסיעוד רק מי שהוכשר בחו"ל לעבוד עם זקן וחולה, והגדרת חוזה והודעה לעובד - סעיף שמגדיר את החוזה וחובת הודעה לעובד על תנאי העסקה.
הסדרי העבודה בתחום הסיעוד לא מוגדרים כיום ונוצרים קשיים ותביעות משפטיות במיוחד בתחום זה בה אין לעבודה שעות מוגדרות.
בנוסף תדון ועדת השרים לענייני חקיקה בהצעת החוק של ח"כ ד"ר רחל אדטו ויו"ר הועדה לזכויות הילד, ח"כ דני דנון, המציעה להגביל את המשקל בתעשיית הדוגמנות. מטרת הצעת החוק היא לנתץ את מודל היופי האנורקטי המועבר על ידי תעשיות הדוגמנות, הפרסום והתקשורת לבני הנוער בישראל.
בהצעה נקבע כי חברה מסחרית לא תציג בתשדיר פרסומת מטעמה צילומי דוגמן או דוגמנית אשר נמצאים במצב של תת משקל. ההצעה מתייחסת גם לסוכנויות הדוגמנות, אשר לא יוכלו להעסיק דוגמנים או דוגמניות הסובלים מתת משקל. בנוסף, יחול איסור על שימוש בתוכנות מחשב לצורך הצרת היקפים של דוגמנים או דוגמניות בכל פעילות מסחרית, כלומר, תופעת הריטוש בפוטושופ תוצא אל מחוץ לחוק.
יו"ר הועדה לזכויות הילד, ח"כ דני דנון אמר היום: "המלחמה בהפרעות האכילה בקרב ילדים ונוער היא מאבק לאומי. הפרעות האכילה אינן רק הפרעה נפשית שהורסת את איכות החיים, אלא סכנת חיים ממשית. כל שר שלא יתמוך בהצעת החוק דינו כחורץ דינם של אלפי נערים ונערות שנופלים שלל אחרי מסרים הרסניים מתעשיית הדוגמנות והפרסום".
דנון מספר כי הוכה בזעזוע עצום לאחר שביקר במחלקה להפרעות אכילה בתל השומר. "כל שר שעדיין מתלבט בנחיצות החוק מוזמן לבקר במחלקה כמוני. מובטחני שלאחר מכן נראה אותו מרים מהר מאד את היד בהצבעה".
ח"כ ד"ר רחל אדטו הוסיפה ואמרה: "תעשיות האופנה והפרסום בנו מודל מעוות של יופי האישה האידיאלית, כאשר רבות מהדוגמניות המופיעות בפרסום הינן בתת משקל. דמות זו משמשת מודל לחיקוי בעיקר בקרב נערות המנסות לרזות בכל דרך. תופעה זו מהווה את אחת הסיבות העיקריות להתפשטות הפרעות אכילה בקרב בני הנוער בישראל. חובתנו כחברה לייצר כלים אמיתיים למאבק בהפרעות האכילה, שכבר היום פוגעות בכעשרה אחוז מבני הנוער בישראל, 25 אלף נערים ונערות. מטרת הצעת החוק העולה היום להצבעה היא להוות כלי משמעותי ואפקטיבי במאבק חשוב זה."