לרגל יום המודעות הבינלאומי לסרטן שצוין ב-4.2.19, התקיימה במרכז הרפואי בני ציון פעילות מיוחדת לעובדים ולמטופלים במסגרת שיתוף פעולה עם עמותת עזר מציון ומעצב השיער איציק כרסנטי שבו הוצבו ברחבת הכניסה לבית החולים: עמדה לתרומת שיער ועמדת הצטרפות למאגר הלאומי לתורמי מח עצם של עמותת עזר מציון. לצד עמדות אלו הוצבו עמדות הסברה של עמותות למען חולי סרטן ובהן: עמותת אחת מתשע, העמותה הישראלית לסרטן ריאה, עמותת חליל האור ועמותת אמ"ן שנציגיהן סקרו בפני הבאים על פעילותן. מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון ד"ר אמנון רופא, אמר, "מאז שפתחנו את אשפוז היום האונקולוגי אנחנו כמעט מתקשים לעמוד בדרישה"
עשרות אנשים הגיעו לעמדה של עזר מציון והצטרפו למאגר הלאומי לתורמי מח עצם. הפתעה מיוחדת נרשמה כשלעמדה הגיעה הדוגמנית והמנחה אילנית לוי-שדה הצטרפה למאגר של עזר מציון ועודדה את העוברים ושבים להצטרף. לעמדה סמוכה, הגיעו אליה כהן בת ה-6, ואימה אתי. בכדי לתרום שיער לילדות ולנשים חולות סרטן.
במקביל, נערכה פעילות מיוחדת למטופלי היחידה האונקולוגית בביה"ח בראשותו של ד"ר עבד אגבריה ולמטופלי המכון ההמטולוגי בביה"ח בראשותה של פרופ' משנה תמר תדמור. המטופלים האזינו להרצאות שונות בתחום.
מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון ד"ר אמנון רופא פתח את האירוע ואמר, "ילדה בת 6 בת של אחת העובדות תרמה מהשיער שלה. - מדהימה ! זו החלטה אסטרטגית לקיים אירועים בבית החולים על מנת לטפח ולהגדיל את הנגישות לשירותים שלנו והפעילות לרגל יום הסרטן היא דוגמא לכך. מאז שפתחנו את אשפוז היום האונקולוגי אנחנו כמעט מתקשים לעמוד בדרישה. ברפואה הציבורית, במחלות אונקולוגיות, הציבור יכול להחליט באיזה ביה"ח הוא מעוניין לעבור את הטיפולים ללא תלות בקופת חולים והמטופלים מצביעים ברגליים ומגיעים אלינו. אנחנו משתדלים לתת את הטיפול הטוב ביותר."
מנהל היחידה האונקולוגית במרכז הרפוי בני ציון ד"ר עבד אגבריה, סקר בפני המשתתפים את סוגי הסרטן הנפוצים כיום והציג טיפולים חדשים ופורצי דרך בתחום. "איזה הגיון יש לסרטן להרוג את הגוף שלו ? ברגע שנדע את התשובה שזו תשובה פילוסופית כנראה, אז נגיע לטיפול הולם לכל מחלות הסרטן אבל אנחנו עדיין לא שם".
ד"ר אגבריה ציין בדבריו, "בישראל חיים כיום כמעט 100,000 אנשים שחיים עם מחלת הסרטן,
סרטן מחולק להמון מחלות בהתאם למוטציות שאנו מוצאים. בעזרת הטיפולים הביולוגים התקדמנו התחלנו לגלות יותר ויותר מוטציות. לא תמיד אם אתה מגלה מוטציה אפשר להתאים לה תרופה.".
מנהלת המכון ההמטולוגי בביה"ח פרופ' משנה תמר תדמור, הציגה את תהליך כניסת תרופה לסל וזאת בעקבות תפקידה בשנתיים האחרונות כמרכזת ההגשות בתחום ההמטולוגיה. לדבריה, "התהליך מנוהל באופן אחראי ומקצועי- לאחר שכל תרופה נבחנה על ידי מיטב המומחים בתחום. השיקול הראשון הוא הקליני ולאחריו נבדק השיקול התקציבי ומספרי החולים שיזדקקו לתרופה. יחד עם זאת, כל שנה התהליך נעשה קשה יותר עקב עליה במחירי התרופות הביולוגיות- והמגבלה תקציבית שהעוסקים בתחום צריכים להתמודד איתה"
מנהלת מרפאת השד במרכז הרפואי בני ציון ד"ר אסיה ברודסקי, אמרה, "שימו לב כמה אנשים מטפלים באישה עם סרטן שד: רופא משפחה, כירורג, אונקולוג, כירורג, פלסטיקאי, אחות מתאמת שד, פתולוג, רדיולוג, רפואה גרעינית, גניקולוג במיוחד בנשים צעירות לשימור הפריון, צוות פרא רפואי ורפואה משלימה, כאשר כל אלו מתאחדים כדי לתת טיפול טוב יותר לנשים עם סרטן השד והמסר החשוב - הוא גישה רב מקצועית וכן, אנחנו יודעים לטפל בזה!".
אחות אחראית מהיחידה לאונקולוגיה טטאינה אמרומין ואחות פילאטיבית יוליה אסטרין הציגו הרצאות בנושאים של "טיפול תומך בכל שלב". בסיום ההרצאות נהנו המטופלים מפעילות טאי צ'י בהנחיית צח נחומי ומדמיון מודרך קצר בהנחיית ד"ר צחי ארנון מהמערך של הרפואה המשלימה בראשותו של מנהל מחלקת פנימית ב' בביה"ח פרופ' אלעד שיף.
היום, נחתם במפגש מיוחד מסוגו, שבו התכנסו לראשונה יחד ראשי עמותות חולים על מנת לדון בשיתופי פעולה למען חולי סרטן וזכויותיהם. על המשתתפים נמנו: ד"ר עבד אגברייה, פרופ' משנה תמר תדמור מייסד עמותת חליל האור וCML, גיורא שרף יו"ר הוועד המנהל של עמותת חליל אור,אבי זיגדון יו"ר העמותה הישראלית לסרטן ריאה שני שילה, מיכל וינוגרד מעמותת ITP ישראל, מייסד עמותת חיים עם סרטן הערמונית יצחק באר, מנכ"לית עמותת אחת מתשע, סיגל רצין חדווה גונן מהעמותה לסרטן העור, שלומית נורמן מעמותת אמ"ן ומוחמד חמיד, מייסד עמותת מרים למען חולי סרטן.
נשות תקשורת, פוליטיקה, חברה ותרבות נרתמו לקמפיין "חושבות ורוד" והצטלמו כשלראשן פאות ורודות לקראת חודש אוקטובר שבו מציין העולם את יום המודעות לגילוי מוקדם של מחלת סרטן השד.
ההערכה היא שבכל שנה מתגלים 1.7 מיליון מקרים חדשים של סרטן השד. גם בישראל סרטן השד היא המחלה השכיחה ביותר בקרב נשים, ומדי שנה מאובחנות יותר מ-5,000 חולות חדשות. כ-90% מהחולות עשויות להחלים ממחלתן הודות לגילוי המחלה בשלב מוקדם. שמירה על אורח חיים בריא, הכולל פעילות גופנית, משקל גוף תקין, תזונה בריאה, הגבלת אלכוהול והימנעות מעישון, יכולים להפחית את הסיכון לחלות.
המלצות האגודה למלחמה בסרטן לקראת יום האישה הבינלאומי - כיצד את יכולה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן
מאות נשים בישראל מתמודדות מדי שנה עם הניתוח הקשה של כריתה ושחזור שדיים - ניתוח שמתבצע בנשים שחלו בסרטן השד או נשים בריאות שעוברות כריתה מניעתית לאחר שאובחנו כנשאיות של הגן BRCA ועלולות לחלות בסרטן השד בעתיד. "אלודרם" הוא רכיב יעיל ונחוץ המשמש בניתוחים אלה ונחשב לפסגת הטכנולוגיה בתחום.
המטוטלת של הטיפול ההורמונלי לנשים בגיל המעבר קיבלה בשבוע שעבר תפנית חיובית משמעותית. הסתבר שהפחד מסרטן השד שהיה בבסיס הנטייה הגורפת לא לטפל בהורמונים אינו מוצדק. דיווח חדש בעיתון המדעי היוקרתי Lancet Oncology קובע כי טיפול הורמונלי לא רק מגן מפני סרטן בשד, אלא גם מקטין משמעותית את התמותה מהמחלה. אירוני ומעניין היא העובדה שמקור הנתונים האופטימיים כל כך, הוא מאותו מחקר שגרם לפחד ולהפסקה הגורפת בשימוש בתכשירים הורמונליים
צעדת סוזן ג'י קומן 2012 למציאת מרפא לסרטן שד וגיוס תרומות התקיימה ברחובות ירושלים לצלילי מוסיקה ומופעי רחוב. צעדת הענק החווייתית, ביוזמת ארגון סוזן ג'י קומן הבינלאומי, הפועל להגברת המודעות העולמית למלחמה בסרטן השד, ללא הבדל של דת גזע ומין , התקיימה בהשתתפות כ- 7000 איש מהארץ ומחו"ל. ירושלים נבחרה כמקום היסטורי המסמל אחדות סביב מטרה משותפת - הכחדת סרטן השד
"בקצה המנהרה" הוא ספר מרגש שבו מגוללים נשים ובני משפחה את סיפורם האמיץ על מסע ההחלמה מסרטן השד. הספר שיצא בימים אלה בהוצאת אוריון נכתב בידי דפנה ברבן, פסיכולוגית, שלקתה בעצמה במחלה והחלימה. הספר מתאר את בשורת המחלה הנוחתת על הנשים באופן פתאומי, מטלטלת את חייהן, ומרגע זה ואילך הן נאלצות לקבל הכרעות גורליות בחייהן ולכוון את דרכן במבוך הרפואי והנפשי. הסיפורים האישיים מהווים מסר של עצמה ותקווה ומלווים בהערות המחברת, פסיכולוגית קלינית בהכשרתה, מתוך ניסיונה האישי בהתמודדות עם המחלה.
מכריזים מלחמה על הסרטן: חוקרים בבית החולים שיבא פיתחו שטה חדשה לאיתור סרטן השד, באמצעות צילום אינפרא אדום, ללא קרינה. השיטה החדשה תאתר סרטן שד בשלבים מוקדמים יותר משיטת הממוגרפיה, ועשויה להחליף אותה בעתיד
גילוי מוקדם של של מחלת הסרטן, הוא אחד מהגורמים החשובים ביותר לריפוי המחלה. קיימות מספר בדיקות לזיהוי מוקדם של המחלה כגון: ממוגרפיה לגילוי סרטן השד, קולונסקופיה לגילוי סרטן המעי הגס, סי־טי לגילוי סרטן הריאות ובדיקות אולטרה־סאונד שונות. מחקר שנערך במרכז הרפואי סורוקה בראשותו של פרופ' יוסף קפילושניק, מנהל מחלקת המטואונקולוגיית ילדים, עוסק בפיתוח שיטה חדשה וייחודית המאפשרת לגלות סרטן בבדיקת דם פשוטה