המשתתפים יכינו לחם איכרים וגבינות עיזים כמו פעם בכפר תלמודי משוחזר. מבוגרים מוזמנים לסיור, ביקור ביקב בבונקר סורי נטוש וטעימת יינות. במתחם מסעדה עם אפשרות לארוחת גבינות או ארוחה טבעונית

החווה התיירותית – חקלאית בל עפרי ברמת הגולן עורכת בחג השבועות ובכל סופי השבוע סדנאות להכנת לחם איכרים וגבינות עיזים בכפר תלמודי משוחזר בשיטות העבודה של ימי קדם.

המשתתפים בסדנת האפיה לומדים את כל רזי הכנת הקמח מאלומות חיטים: מסובבים עם "חמוריקה" האתון את המורג על גרעיני החיטה- הדייש ומעיפים את המוץ בעזרת קלשון עץ. את הגרעינים טוחנים בעזרת אבני ריחיים ועם הקמח אופים לחם איכרים מעוטר בעשבי תיבול שלוקטו בגינת הירק. הלחם נאפה אותו בתוך תנור חומר משוחזר. בסדנה נוספת מכינים המשתתפים גבינות בטעמים שונים מחלב עיזים כשהן מעוטרות בזעתר, פלפל שחור או סומק, על פי הבחירה.

מבוגרים מוזמנים לסיור מקיף בחווה שבה שוחזר מרכז כפרי שלם ששימש את כל צרכי התושבים בימי קדם: הגורן על מתקניה, בית בד להכנת שמן זית, גת להכנת יין, תנור חומר לבישול ואפייה, באר לשאיבת מים. גם המסעדה שבמתחם נבנתה בסגנון וחומרים בהם השתמשו בעבר, יחד עם חומרים ממוחזרים ומקומיים. המסעדה היא חגיגה ארכיטקטונית של מיחזור אמיתי ומקוריות. במתחם קיימת גם פינת חי, שבה בעלי חיים שנפגעו בנסיבות שונות, נאספו לחווה ועברו תהליך של שיקום.

עוד בבל עפרי - מרתף היינות המשפחתי הנקרא יקב עין נשוט, אשר ממוקם במיקום ייחודי - בונקר סורי שהתגלה במקום ומספק תנאים אידיאליים לשימור היין. היקב קרוי על שם כפר יהודי קדום שהיה בסמיכות מקום. הסיור יכלול ביקור ביקב וטעימת יינות. במתחם גם גלריית תכשיטים עם תכשיטי כסף מעוטרים בזהב ואבני חן שהוכנו במקום.

את הסיור והסדנאות ניתן להשלים בארוחה במסעדת "אצל תמי" עם אפשרות לבחירה של ארוחת גבינות או אוכל טבעוני. אפשר לקנח בריבות הבית וחליטת תה צמחים.

הסדנאות והסיורים המודרכים במתחם יערכו ביום שישי, 22 במאי ובחג השבועות, יום ראשון, 24 במאי בין השעות 9:00-19:00

הזמנת מקומות בתאום מראש בטלפון: 052-8805026 (תמי).

מחיר השתתפות בסדנה אחת: 20 שקל לילד.

מחיר הסיור למבוגר 35 שקל, כולל טעימת מגוון יינות.

ניתן להזמין סדנאות למשפחות בכל ימי השישי של חודשים מאי ויוני ולחודשי הקיץ. קבוצות גם באמצע השבוע.

עדכונים על פעילויות בעמוד הפייסבוק של בל עפרי: www.facebook.com/BellOfri.il

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS