המסע, מתקיים זו השנה השישית, מאורגן על ידי המדרשה באורנים – מרכז חינוכי להתחדשות החיים היהודים בישראל, צו פיוס והחברה להגנת הטבע. המסע עוסק בשאלות העומק של החברה הישראלית ומוקדש בכל שנה לנושא מרכזי אחר.
המסע מיועד לקהל הרחב, צעירים ומבוגרים, דתיים וחילוניים, יהודים וערבים, אזרחים מכל גוני החברה הישראלית המחפשים מפגש משמעותי עם אנשים, מקומות ונופים דרך הרגליים, הלב והנשמה. המסע יתחיל ב -28.2 באילת ויסתיים ב -28.4 בשאר יישוב, באתר ההנצחה לנופלים באסון המסוקים. בסיומו תיערך עצרת חגיגית בחצר תל-חי.
בשנות קיומו של הפרויקט צעדו יותר משלושים וחמשה אלף איש שהיו שותפים לחוויה משמעותית של היכרות ושיח מקרב בין קצוות שונים בחברה הישראלית, ובעיקר בין מרכז החברה הישראלית והפריפריה החברתית והפיזית. המסע הוא א-פוליטי בהגדרתו. ההליכה לאורך שביל ישראל מהווה פלטפורמה ייחודית לדיאלוג פורה מקרב ומעצים, להיכרות עם הזהות והמורשת הישראלית- יהודית.
הנצחת הנופלים, אחד הערכים היחידים שנותרו בקונצנזוס הישראלי, היא חלק בלתי נפרד ממהות הפרויקט. המסע מאפשר לכל אחד להנציח את יקירו בדרך מיוחדת, ללא שהדבר יצריך משאבים כספיים ו/או גיוס כוחות שאינם מצויים תמיד אצל הציבור השכול.
כל בוקר נפתח בטקס קצר עם ציון שמות הנופלים שלזכרם יוקדש המסלול היומי. בנוסף להליכה מודרכת בשבילי הארץ, מתקיימת סדנת לימוד של מקורות יהודיים וישראליים והכרות עם תפיסות עולם שונות, בנושאים שעל סדר יומה של החברה הישראלית.
כל יום מסתיים במפגש עם אישיות חברה או קהילה, המייצגת עשייה בנושאים או מפעלים חשובים בחברה הישראלית. בסופו של דבר, נחשפים הצועדים לפסיפס המייצג אנשים שונים ועשייה מגוונת המתקיימת בישראל. במהלך המסע עוסקים המשתתפים גם בפעילות התנדבותית של תרומה לקהילה במקומות שונים.
המסע השנה יתקיים בסימן 100 שנות הקבוץ והשפעתו על החברה הישראלית. המשתתפים יצעדו בעקבות ראשונים ומייסדים, כמו גם קהילות ומרכזי התיישבות שנולדו מהמפעל המקורי. יפגשו מגוון אנשים ומקומות, ויבדקו האם הערכים של פעם עדיין מדברים אל החברה שלנו.
ניתן להצטרף למסע כיחידים, משפחות וקבוצות, ליום אחד בלבד, למספר ימים או לכל המסע. ההשתתפות במסע אינה כרוך בתשלום. מארגני המסע מצפים ומאמינים שתרומה מכל צועד (לפי יכולתו) תסייע במימון עלויות המסע.