בן רוזנברג, אקולוג מרחב כרמל של רשות הטבע והגנים, ששימש בזמן האירוע כפקח האזורי ברמות מנשה: "לחקלאי 2 חלקות שונות ובשתיהן מצאנו פיתיונות מורעלים מפוזרים על פני הקרקע. הפיתיונות פוזרו על גבי פיסות לחם, פירות ואפילו אוכל לכלבים, במקום נמצאו שרידי חיות בר שונות מתות: צבי א"י, חזיר בר ותנים רבים- כאשר למעשה רק חזירי בר גרמו לו לנזק בחלקה, מה שמראה שוב עד כמה הרעלות אינן יעילות לפתרון נזקי חקלאות. אני מקווה שהמסר יעבור לשאר החקלאים באזור- הרעלת חיות בר מחטיאה את המטרה!"
גל אריאלי, מנהל אגף חקירות ומודיעין ברשות הטבע והגנים: "הרשעה זו חשובה מאוד במלחמתנו בתופעה המכוערת של הרעלות בעלי חיים. לצערנו לעיתים רבות קיים קושי במציאת ראיות משפטיות חזקות הקושרות את החקלאי לרעל שפוזר בחלקתו ומצביעות כי הוא זה שגרם למות חיות הבר- מעל לכל ספק סביר. במקרה הזה העבודה המקצועית של פקחי וחוקרי רשות הטבע והגנים הובילה למציאת מספיק ראיות ולהרשעתו של החקלאי, אך ברור לנו שיש צורך לשנות גם את החוק על מנת שייתן בידינו כלים נוספים להתמודד עם ההרעלות, שרובן נגרמות על רקע של נזקי לחקלאות שגורמות חיות הבר. אני בטוח שלולא ההרשעה היינו רואים את תופעת ההרעלות גוברת באזור זה."
אלי אמיתי, מנכ"ל רשות הטבע והגנים: "יש צורך בשינוי מערכתי ביחס של מדינת ישראל לנושא ההרעלות אשר פוגעות בחיות הבר, לרבות במינים נדירים, ועלולות בהחלט להוביל גם לפגיעה קטלנית בבני אדם. רשות הטבע והגנים משקיעה מאמצים ומשאבים רבים בטיפול בהרעלות ולאחרונה הגישה דו"ח מקיף בנושא לכנסת. הפתרון האמיתי הוא באיחוד כוחות של כלל הגורמים המשפיעים, תוך עדכון החקיקה והתקנות הקיימות לשימוש בחומרי הדברה מסוכנים, שיפור האכיפה כנגד מי שמחזיק בחומרים אלו ללא רישיון, טיפול מקיף בסניטציה (ניקיון הסביבה) ומתן מענה לחקלאים אשר סובלים מנזקים שגורמות חיות בר ליבולם. צו השעה קורא לכולנו להתאחד סביב פעולת הצלה מיידית, שכן מה שנאבד היום לא נוכל להשיב מחר."