על פי חוות הדעת של המומחים, המידע המופק ממערכת ה-C-Insight משרת את הרופאים המנתחים בקבלת החלטות מהותיות במהלך הניתוח דוגמת תיקון או שינוי מיקום של שתלים או שברים, ואף עשוי למנוע את הצורך בניתוחים חוזרים. צוות הרופאים והחוקרים של בית החולים הדסה מתכוון להמשיך ולהשתמש במערכת ה-C-Insight של מזור במגוון רחב של ניתוחים.
בהתבסס על התוצאות החיוביות שהושגו עד כה, החליטה מזור טכנולוגיות להמשיך בפעילות המסחור של הטכנולוגיה והיא תגייס בקרוב מנהל מערך מכירות למוצר ה-C-Insightבארה"ב. במקביל, בוחנת מזור אפשרויות לחתימה על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי לצורך שיווק והפצת מערכת ההדמיה הממוחשבת.
מזור התקינה בחודשים האחרונים מערכות ניסיוניות של ה-C-Insight בבתי חולים בארה"ב, גרמניה וישראל ונעשה באמצעותן שימוש קליני במהלך ניתוחים אורטופדים שונים בבני אדם. במסגרת זו, נבדקה יעילותן ואיכות הפקת התמונות התלת ממדיות של המערכות בזמן ניתוח אורטופדי. הוכח שמערכת ה- C-Insightמאפשרת לספק לרופאים תמונות הדמיה תלת ממדיות תוך כדי ניתוח ותוך התבססות על ציוד הדמיה קיים בחדרי הניתוח. ייחודה של המערכת של מזור הוא בכך שהיא מאפשרת עיבוד הנתונים המופקים מהציוד הקיים בחדרי הניתוח כך שניתן להפוך את מכשירי ההדמיה הדו ממדיים למערכות הדמיה תלת ממדיות.
מעבר לכך, בניסוי קליני השוואתי שבוצע בבית החולים הדסה לא נמצא הבדל מהותי בדיוק ההדמיה ובאיכות התמונה של המערכת של מזור בהשוואה למערכות הדמיה מתחרות ויקרות בהרבה. נמצא כי המערכת של מזור אפשרה קבלתן של החלטות קליניות מהותיות זהות לאלו שיכלו להתקבל על בסיס המערכות המתחרות אליהן הושוותה. עלות מערכות הדמיית התלת מימד הנמכרות כיום בשוק גבוהה ביותר מפי 10 מעלות המערכת של מזור והיא נאמדת במאות אלפי דולרים ועד מיליון דולר למערכת.
מנכ"ל מזור, אורי הדומי, מציין כי "אנחנו גאים מאוד על התוצאות שהשיגה מערכת ה-C-Insight ב-40 ניתוחים ובכוונתנו לפעול כעת כדי להבטיח את שיווקה המוצלח של המערכת בעולם. במרבית הניתוחים האורטופדים המתבצעים כיום קיימת אפשרות לאימות תוצאות הניתוח בעזרת מערכות הדמיה דו ממדיות בלבד. יתרונה הגדול של מערכת ה-C-Insight הינו בהיותה מערכת תוכנה שמשתמשת בנתונים המופקים ממערכות הדמיה קיימות בחדר הניתוח ומאפשרת שימוש חסכוני במערכות הישנות לטובת הפקת הדמיה תלת ממדית. בשיטה זו חוסכת המערכת של מזור לבית החולים את הצורך לרכוש מכונות הדמיה חדשות ויקרות בהרבה או לבצע השקעה בבניית תשתיות חדשות".
עוד אמר הדומי, "להערכתנו מדובר במוצר העונה בצורה מיטבית על דרישות בתי החולים להפחתת עלויות הרכש, וזאת מבלי לפגוע באיכות וברמת ההדמיה הנדרש לצורך הניתוח וקבלת ההחלטות הקליניות. הואיל ומחיר המערכת של מזור זול משמעותית לעומת המחיר של מערכות תחרותיות המצויות כיום בשוק, ה-C-InSight עשוי להפוך למוצר אטרקטיבי לבתי חולים"
שוק ההדמיה התוך ניתוחית האורטופדי מוערך בלמעלה מ-3 מיליארד דולר והוא מושתת היום על כ-60,000 מערכות הדמיה דו מימדיות שהינן בשימוש חדרי הניתוח האורטופדיים בעולם. במרבית הניתוחים האורטופדים המתבצעים כיום קיימת אפשרות לאימות תוצאות הניתוח בעזרת מערכות הדמיה דו ממדיות בלבד. מזור טכנולוגיות קיבלה במהלך 2008 עבור מערכת ה-C-Insight את אישורי ה-FDA בארה"ב וה-CE באירופה.
מזור נוסדה ב-2001 והיא עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מכשירים רפואיים לתמיכה בפרוצדורות כירורגיות בתחום האורטופדיה והנוירוכירורגיה. לחברה פיתוחים נוספים בתחום ניתוחים מונחי הדמיה, שעיקרם הכוונה וניווט של כלים כירורגים בדייקנות גבוהה ובפולשנות מזערית אל גוף האדם, תוך שימוש בטכנולוגיות של הדמיה תלת ממדית ורובוטיקה מיניאטורית. מוצר הדגל של החברה הוא ה SpineAssist המאושר רגולטורית באירופה ובארה"ב ושני מוצרים הנמצאים בשלבי פיתוח: ה GO LIF המאפשר ניתוח בפולשנות מזערית בעזרת ה SpineAssist ומוצר הC-Insight , המאושר רגולטורית באירופה ובארה"ב, מוצר מבוסס תוכנה שמאפשר הדמיה תלת מימד בחדר הניתוח. בין בעלי המניות הבולטים של מזור נמנים קרן ההשקעות של ג'ונסון אנד ג'ונסון, קרנות הון הסיכון: Alice Ventures וקרן שלום וכן מגדל אחזקות.