בטקס השתתפו השר להגנת הסביבה גלעד ארדן, חברי הכנסת עתניאל שנלר וזאב אלקין, ראש המועצה האזורית גוש עציון דוידי פרל, מנכ"ל רשות הטבע והגנים, ומנכ"ל החברה הממשלתית לתיירות. שר להגנת הסביבה, ח"כ גלעד ארדן: "שחזור קבר הורדוס במודל, הוא עוד צעד בהתפתחות העצומה שעובר המקום, שמאפשרת לקהל הרחב היום, הצצה לעולם מפואר שלא רבים נחשפו אליו עד כה"
בטקס שנערך היום (א') בגן לאומי הרודיון שבגוש עציון, נחנכו בגן הלאומי מבואה חדשה למבקרים ומודל של מצבת קבר הורדוס, אשר מתנשא לגובה של ארבעה מטרים ועוצב לפי שרטוטיו ורשימותיו של פרופ' אהוד נצר ז"ל, שהיה חוקר האתר ומי שחשף את קבר הורדוס במקום, ומבכירי הארכיאולוגיה במדינת ישראל, ואשר נפטר לפני כשנה וחצי במהלך עבודת החפירות הארכיאולוגיות בהרודיון.
ליצירת השרטוט האדריכלי של הקבר חבר פרופ' נצר לאדריכלית רחל צאצי, ולפי שרטוט זה נבנה הדגם המרשים. בטקס היום השתתפו השר להגנת הסביבה ח"כ גלעד ארדן, חברי הכנסת זאב אלקין ועתניאל שנלר שסייעו רבות לפיתוח האתר, מנכ"ל רשות הטבע והגנים מר שאול גולדשטיין, ראש המועצה האזורית גוש עציון מר דוידי פרל,ומנכ"ל החברה הממשלתית לתיירות מר שי וינר.
השר להגנת הסביבה, ח"כ גלעד ארדן: "שחזור קבר הורדוס במודל, הוא עוד צעד בהתפתחות העצומה שעובר המקום, ואני מברך על עבודת השימור של רשות הטבע והגנים שמאפשרת לקהל הרחב היום, הצצה לעולם מפואר שלא רבים נחשפו אליו עד כה. מבין כל מחוזותיו המפוארים בחר הורדוס להיקבר דוקא בגוש עציון, בחירה המלמדת על מיקומו הייחודי של הרודיון בנקודה שמחד צופה אל המדבר ומאידך משיקה לבירה ירושלים".
יו"ר הקואליציה ח"כ זאב אלקין סיפר כי את יום תשעה באב הראשון שלו בארץ עשה על ההרודיון כאקט חינוכי ומעצב והדגיש כי "נכון עושה השר להגנת הסביבה גלעד ארדן בכך שמפתח את אתרי המורשת גם מעבר לקו הירוק בו התרחשה ההיסטוריה הקדומה של אבות האומה".
"אתר ההרודיון עדיין לא ממצא את כל הפוטנציאל התיירותי שלו, הוא לא פחות מעניין ממצדה, ובהשקעה הנכונה ובפרסום הנכון, ניתן יהיה להגיע להישגים תיירותיים יפים מאד". הח"כ אלקין אף התייחס לבנייה הבלתי חוקית למרגלות ההרודיון והדגיש כי יש חשיבות להמשיך את החפירות גם שם: "מדברים הרבה על בנייה בלתי חוקית בימים האלה אך בגן הלאומי למעטה יש בנייה ממש על ההרמונות של הורדוס לשעבר ואני מקווה שנוכל בהקדם להעמיד גדר שם".
ח"כ שנלר מקדימה התייחס לנושא הבנייה ובירך את הממשלה: "אנחנו עם בונה. אנחנו עם שצריך רק לבנות. לבנות כפי שצריך. כמובן על פי החוק. תסתכלו על הבנייה פה מסביב ותבינו. אני אומר את זה דווקא על רקע האירועים בימים האחרונים על שאלת הבנייה והחיזוק לבית אל. החיזוק לכל מקום כפי שצריך לעשות ואני חושב שזה מסר מאד חשוב ויש לנו זכות עצומה. עכשיו אני לא מדבר על פי השיוך שלי הפוליטי, אני חושב שזכינו לממשלה שמגינה את הקשר החשוב מאד של העם הזה לארץ ישראל כי זה התמצית וזה היסוד שלנו. אני רוצה לברך את הממשלה הטובה שיש לנו בהקשר הזה. אני רוצה לאחל לנו עוד הרבה שנים שנעשה כולנו אגודה אחת על מנת לשמור את הבסיס ואת השורש של העם כולו".
ראש מועצת גוש עציון הנכנס דוידי פרל אמר בדבריו כי "אתר ההרודיון הינו אתר לאומי הממחיש את זכותנו על הארץ ואת ההיסטוריה היהודית העתיקה שהתרחשה בחבל ארץ זה. אנו מאמינים כי המשך פיתוחו של האתר יביא לגידול ניכר במספר המבקרים מהארץ ומהעולם. המועצה מחויבת להמשיך ולרתום את כל הגורמים כדי לקדם את הפיכתו של אתר ההרודיון לאתר שיבקרו בו מאות אלפי תיירים ומבקרים בשנה".
מנכ"ל רשות הטבע והגנים שאול גולדשטיין: " בנייתו המפוארת של הורדוס מופיעה כחותם בעשרות גנים לאומיים ואתרי מורשת בישראל מקיסריה העתיקה דרך ירושלים ועד מצדה שבדרום. לאתרים מובילים אלה הצטרף בשנים האחרונות הגן הלאומי הרודיון הקרוי על שם הורדוס ובו נתגלה לאחרונה קברו. בגן לאומי הרודיון נמצאו כמה מהתגליות החשובות ביותר לסיפורו של העם היהודי בארץ ישראל ומאז חשיפת הקבר מבקרים במקום עשרות אלפי מטיילים מידי שנה. המודל שנחנך היום בצרוף המבואה והסרט המקדם את פניי הבאים יסייעו לנו להעשיר את חווית הביקור באתר ושאיפתנו להגדיל בשנים הבאות את מספר המבקרים לכדי מאות אלפים בשנה."
הממונה על הפיתוח והשימור ברשות הטבע והגנים, זאב מרגלית: "גן לאומי הרודיון עובר ויעבור בשנים הקרובות מתיחת פנים. סך הכול הושקעו במבואה החדשה ובמודל הצמוד אליה כ-3 מיליון שקלים, בסיוע של שותפינו במועצה האזורית גוש עציון, בחמ"ת, במינהל האזרחי וברשות העתיקות. המודל בעצם תוכנן על ידי פרופ' אהוד נצר ז"ל, ואנחנו גאים להגשים חלק מחזונו של האיש שחפר וחשף את סודות ההרודיון לאורך עשרות שנים. בנוסף, המבואה החדשה תאפשר למבקרים ליהנות מהצגת ממצאי החפירות ומסרט עלילתי חדש על חייו של המלך הורדוס. מדובר באתר אשר ממשיך לחשוף מסודותיו וכמובן שלצד השיפורים שהוכנסו אנחנו ממשיכים לחקור, לשמר, לפתח ולהמחיש את הממצאים ההיסטוריים של המקום."