במשק בן דור ביסוד המעלה פותחו פירות קיץ המצטיינים במתיקות כפולה מהפירות המוכרים והם יהפכו כל קינוח מתוק למתוק יותר. את הקינוח המיוחד והמקורי ניתן להכין גם עם פירות רגילים, אבל מומלץ להשתמש בפירות המיוחדים של משק בן דור
בין הפירות המיוחדים: "אפרסק פיתה" - זן אפרסקים ייחודי שקיבל את שמו בשל צורתו הפחוסה. הוא מצטיין בעסיסיות, בשר רך ופציח, ומיץ רב. במשפחת הפיתות אפשר למצוא גם "נקטרינה פיתה" עם שני זנים הנבדלים בצבעם: נקטרינה פיתה לבנה – מתוקה במיוחד ונקטרינה פיתה צהובה – שטעמה מזכיר מנגו.
במרכז קו פירות הגורמה עומדת סדרת שזיפי "לב אדום" המונה שזיפי אבטיח בעלי קליפה ירוקה המכילים נוגדי חמצון עד פי ארבע מהרימון!. שזיפים אדומי ציפה ו"שזיף רימוני" כהה מבחוץ ובצבע ארגמן כהה ושני בתוכו.
מתכון: קינוח פירות אפויים בחמאה ופירורי בצק
מצרכים ל-5 מנות: סוכר, 4 אפרסקי פיתה, 4 שזיפי לב אדום, חמאה 100 גרם, קינמון, קמח לבן, מיץ לימון.
אופן ההכנה: חותכים את הפירות לקוביות, מערבבים אותם עם מיץ לימון ו-2 כפות סוכר ומניחים בצד. מערבבים בקערה קצת קינמון, כוס סוכר וכוס וחצי קמח. מכניסים את החמאה לקערה ומערבבים עם הידיים לקבלת פירורי חמאה ספוגים בתערובת.
מסדרים בתבנית את הפירות עם פירורי הבצק מעליהם בלי להדק את התערובת ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל25 דקות עד הזהבת השכבה העליונה.