מחלת הניוקאסל הינה מחלה בעלת השפעה כלכלית בלבד ואין לה שום קשר לבריאות הציבור. למרות הנזקים הנגרמים כתוצאה מהשמדת העופות הנגועים לא יהיה מחסור של מוצרי בשר וביצים לקראת החג.
בעקבות הנזקים הכבדים נפגש מזכיר ארגון מגדלי העופות, יעקב כהן עם שרת החקלאות ופיתוח הכפר, אורית נוקד, במטרה לזרז את תשלום הפיצויים למגדלים שנפגעו עקב השמדת להקותיהם. שרת החקלאות הבטיחה לפעול כי השירותים הוטרינרים והמשרד יעשו כל מאמץ שהפיצויים ישולמו למגדלים עד ערב החג.
לדברי מזכיר ארגון מגדלי העופות יש חשיבות רבה בטיפול נחוש במחלה כדי למנוע התפשטות שלה למוקדים נוספים ועל מנת שלא לפגוע בהמשך היצוא של מוצרי עוף וחומר רבייה מישראל. מזכיר ארגון מגדלי עופות פנה למנכ"ל משרד החקלאות וביקש ממנו לקיים דיון דחוף בהשתתפות נציגי המגדלים על מנת להתמודד עם הדברת המחלה בשיתוף המגדלים.
בעקבות ההתפרצות הקודמת של ניוקאסל בשנת 2007 הוקמה ועדה בראשות איציק בן דוד סמנכ"ל משרד החקלאות שהגישה שורה של המלצות לטיפול במקרים דומים בעתיד. ההמלצות אומצו על ידי הנהלת משרד החקלאות אך למרבה הצער הן לא יושמו ואינן מיושמות כעת בין השאר בשל פרישת האחראים על התחום בשירותים הוטרינרים.
בפגישה ביקש כהן ממנכ"ל משרד החקלאות לפעול ליישום מלא של דו"ח איציק בן דוד ולמינוי מהיר של מנהל לשירותים הוטרינרים ומחליפים למנהלים הבכירים שפרשו מהשו"ט.
על פי מדיניות השו"ט מוטל סגר על משקי עופות ברדיוס של 3 ק"מ ממשק שבו יש התפרצות של המחלה למשך 30 יום. הסגר גורם לפגיעה קשה לעוסקים בענף. הנזקים העקיפים אינם מכוסים כיום על ידי הממשלה או בתוכניות הביטוח מאחר והם לא נפגעו לכאורה באופן ישיר. לדברי כהן, המגדלים הנפגעים כתוצאה מהוראה שלטונית ניזוקים שלא באשמתם והמדינה צריכה למצוא דרך לפצות אותם על הנזקים. או לחילופין לדאוג לביטוח הולם כדוגמת ביטוח אסון טבע למגדלים ולעוסקים בענף.
מזכיר ארגון מגדלי העופות הביע תקווה שהמגיפה תפסק וניתן יהיה לחזור לשגרה. הוא קורא למגדלים לחסן את העופות על פי הנחיות השירותים וטרינרים, לשמור על רמת בטיחות ביולוגית גבוהה ולהקפיד על כל הנחיות השו"ט באזורי סגר על מנת לעצור את התפשטות המחלה.