מטבח שמחליף צבעים, מטבח נזירי שכולו שקוף, מטבח שהוא גם חדר עבודה, ועוד שלל חידושים – תלמידי "שנקר הנדסאים" מאפשרים הצצה לעתיד החדר החשוב ביותר בבית, בתחרות מיוחדת שנועדה ליצור חשיבה מחודשת על עיצוב המטבח. בקרוב אצלכם
תחרות מיוחדת שנערכה בשיתוף פעולה בין "שנקר הנדסאים" לחברת "אביבי מטבחים", הולידה תפיסות עיצוביות חדשות של חדר המטבח. בתחילת התחרות, שהתקיימה במסגרת הקורס 'עיצוב מערכות ריהוט' ב"שנקר הנדסאים", חברת אביבי מטבחים ביקשה מהסטודנטים לתכנן מטבח אשר יאופיין ביצירתיות וחדשנות, אך גם בעל מפרט מעשי שיאפשר לשקול יצור אמיתי שלו והפצתו ללקוחות.
במקום הראשון בתחרות, ובפרס כספי של 5,000 ₪, זכתה הסטודנטית לנה פלנט, יחד עם "מטבח ארבע העונות" שתכננה ועיצבה, ניסיון נועז לצקת תוכן חדשני לנושא מוכר. הסטודנטית עיצבה שפה יחודית ודינמית, המעניקה למטבח מראה יחיד במינו. העיצוב החדשני מלווה בהמצאה של מנגנון יחודי המאפשר למטבח לשנות את מראהו ללא הרף, כמין זיקית המטיילת בנופים שונים. חזיתות הארונות נעות ומשתנות שוב ושוב, בהתאם למצב רוחו של בעל המטבח, בהתאם לנסיבות האירוח או אפילו בהתאם לחילופי העונות.
במקום השני, ובפרס כספי של 3,000 ₪, זכה הסטודנט מריו מורקוס, שתכנן מטבח שקורא תגר על תפישות העיצוב העכשוויות. בניגוד מוחלט לאופנה של מטבחי היי-טק בעלי חזות אטומה ונקייה, תכנן מריו מורקוס מטבח הנראה לכאורה פשוט ביותר: יחידות מדפים שבמרכזן המקרר, ועמדת עבודה על אי. המטבח בעל חזות נזירית מאוד, פשוטה, אך בה בעת - אלגנטית. החפצים המאוכסנים בארונות גלויים לעין כל, ומהווים חלק בלתי נפרד מהעיצוב. המדפים הפשוטים לכאורה מהווים חלק מפריט קיר מתוחכם שפיתח מורקוס. יחידות האחסון יכולות להיסגר באמצעות דלתות זכוכית המכסות על כל היחידה, תיבות זכוכית המלוות כל מדף בנפרד, או כלי איכסון מזכוכית.
במקום שלישי ובפרס של 1,000 ₪ זכה המטבח המקורי של אור כוכב, המשלב בתוכו חדר עבודה.
הפרוייקט של אור כוכב מנסה לשלב את המטבח ועמדת העבודה ליחידה אוטונומית אחת, בעלת עיצוב נקי וזורם, עם מודולציה של החלקים ואפשרות להגדלה או הקטנה של כל אחת מהחטיבות (בישול/עבודה) בהתאם לצרכים.
ציון לשבח על עיצובי מטבחים מקוריים וחדשניים ניתן לסטודנטים לימור יוסף ואלירן דהן.
הקורס 'עיצוב מערכות ריהוט' מוקדש להבנה של צירוף חלקי ריהוט שונים למערכת אחת שלמה המייצרת שפה ואמירה משלה. שנקר הנדסאים יוזם מדי שנה שיתופי פעולה עם גופים מסחריים במשק, מתוך כוונה לחשוף את הסטודנטים לעבודה בתנאי אמת בשטח, והשנה בחרנו לשתף פעולה עם חברת "אביבי מטבחים".
במסגרת הקורס שמעו הסטודנטים הרצאה מפי נציגי 'אביבי מטבחים', בה למדו הסטודנטים את תפישת העולם של החברה, הגישות השונות הקיימות לעיצוב מטבחים, פירוט של החומרים והמכונות שבהם משתמשת החברה ליצור של מטבחיה ועוד. לאחר ההרצאה התקיים סיור במפעלי החברה, שם למדו הסטודנטים להכיר את כל שלבי יצור המטבח, מן התכנון, דרך עבודות הנגרות והפירזול, וכלה בהרכבת המוצר הסופי בבית הלקוח, וכך ידעו מה ניתן לתכנן ומה יכול להקשות על הביצוע בפועל" אומר תמיר גרינברג, מנכ"ל "שנקר הנדסאים".