השבוע נחשף כי פרץ מקיים באופן סדיר שיחות מדיניות עם ברגותי, הנחשב לאיש החזק בשטח במנגנוני הפת"ח, אותו הוא ביקר בכלא מספר פעמים מאז פרץ התפטר מתפקידו כשר הביטחון בשנת 2007.
בשיחותיהם האחרונות דנו פרץ וברגותי בתהליך השלום. "שנינו בדיעה שראש הממשלה בנימין נתניהו מחמיץ הזדמנות שאולי לא תופיע שוב", אמר פרץ לג'רוזלם פוסט. "ההנהגה הפלסטינית מוכנה לפשרות".
פרץ רואה בברגותי כדמות מפתח בהנהגה הפלסטינית בשל הפופולריות שלו בגדה המערבית וברצועת עזה.
ברגותי, מי שנחשב המוח מאחורי האינתיפאדה השנייה, כבר בכלא מאז 2002. שחרורו מוזכר לעיתים קרובות במסגרת עסקאות חילופי שבויים אפשרית בין הפלסטינים לישראל. הוא נחשב ליורש אפשרי של נשיא הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס. "נתניהו אומר ש"אין פרטנר", זוהי רק טקטיקת התחמקות. יש פרטנר", אמר פרץ, בהתייחסו אל ברגותי.
"מאחר והפלסטינים הסכימו לחילופי שטחים, אין שום סיבה לא להסכים להתחיל במשא ומתן על בסיס גבולות 1967" אומר פרץ "אנחנו צריכים להסכים אילו שטחים להחליף, אז למה לא לדבר? עכשיו, הכוח נמצא בידיים שלנו", אמר פרץ, והוסיף כי הוא וברגותי חושבים כי כי "עוד כמה חודשים, נתניהו יתגעגע למצב שבו הוא נמצא עכשיו."
פרץ ציין כי המשטרים שיצוצו מ"האביב הערבי" עלולים בסופו של דבר להיות פחות ידידותיים לישראל מכפי שנראה לעין. "כאשר המשטרים החדשים יתייצבו, הם יהיו יותר קיצוניים. ישראל יכולה להיות גורם מרגיע, או פרובוקציה", הזהיר.
פרץ הזהיר כי עם ההכרזה על הקמת המדינה הפלסטינית הצפויה באו"ם בספטמבר, "מעמדה של ישראל הולך להיות הרבה יותר חלש." "העובדה היא, שאנשים מדברים על הלגיטימציה של ישראל והכיבוש. הדיון עצמו הוא הישג לפלסטינים", אמר. "רעידת אדמה מדינית מתקרבת".
פרץ, שלאחרונה גייס 23,232 חברים חדשים למפלגת העבודה - יותר מכל מועמד אחר - אמר שהוא לא חושב שהביקורים אצל ברגותי יזיקו לו מבחינה פוליטית. "תמיד הייתי בקשר עם מנהיגים פלסטינים," הוא אמר. "אני חושב שזה חשוב מאוד, המפתח למציאת פתרון לסכסוכים במזרח התיכון."
"זה תמיד היה חלק מהשקפת העולם שלי, במשך שנים," פרץ הזכיר, כי הוא קרא להקמת מדינה פלסטינית במשא ומתן עם אש"ף בשנת 1980, כאשר שיחות כאלו עדיין היו לא חוקיות. "מדינה פלסטינית עצמאית במסגרת תהליך שלום היא אינטרס של ישראל", הוא הוסיף. פרץ גם אמר כי, לדעתו, ערביי ישראל יכול להיות "גשר בין הפלסטינים לישראל", ולסייע בתהליך השלום.