"אנו שמחים וגאים לתרום את תרומתנו לפיתוחו של שוק העבודה בישראל באמצעות מקצועות חדשניים הנדרשים במשק. זו פריצת דרך של המכללה להוראה בתחום המיחשוב", ציין נשיא המכללה, פרופ' אהרן קלרמן.
התכנית במערכות מידע קהילתיות עוסקת בהיבטים שונים של תכנון, הטמעה ושימוש במערכות מידע ובתשתיות של טכנולוגיות מידע על ידי ארגונים וקהילות מקומיות. התכנית מיועדת להכשיר אנשי מקצוע בעלי הבנה רחבה וכלים להתמודד עם עבודה בסביבה ארגונית הצפויה לשינויים תכופים, עם ההתפתחויות הטכנולוגיות המהירות, ועם הצורך בלמידה מתמשכת.
"מערכת המידע היא צומת המחבר בין משתמשיה האנושיים, הטכנולוגיות המשרתות אותה והסביבה הארגונית והחברתית בה היא פועלת. לפיכך, ליבת התכנית כוללת נושאים מתחום מדעי המחשב, טכנולוגיות מידע ומערכות מידע וגם נושאים מתחום הפסיכולוגיה, הסוציולוגיה והתרבות הארגונית. גישה רב-תחומית זו צוברת תאוצה והכרה בינלאומית בעשור האחרון, והיא מתאימה במיוחד למכללה האקדמית צפת", אומרת ד"ר דלית לוי, ראש החוג החדש, המתמחה בהיבטים חברתיים וחינוכיים של מדעי המחשב וטכנולוגיות מידע.
לימודי תואר ראשון במערכות מידע קהילתיות עונים על הצורך ההולך וגובר של סטודנטים רבים המבקשים ללמוד מקצוע בעל פוטנציאל לצמיחה והתפתחות, המשלב ידע טכנולוגי עם הבנה של תהליכים חברתיים. הלימודים, שהותאמו גם לאנשים עובדים, נמשכים שלוש שנים והם ישלבו לימודים תיאורטיים ומעשיים. בשנה השלישית ללימודים יבצעו הסטודנטים פרויקט גמר בשיתוף פעולה עם ארגונים עסקיים וחברתיים הפועלים באזור הצפון. בסיום הלימודים יוענק לבוגרים תואר ראשון B.A במערכות מידע קהילתיות (מותנה באישור המל"ג).
הסגל האקדמי שילמד בחוג הוא מטובי המרצים והמרצות בתחום צעיר זה. לימודים לתואר אקדמי במערכות מידע קהילתיות מוצעים כבר מזה כמה שנים במוסדות אקדמיים שונים בעולם תחת הכותרת Community Informatics - ועכשיו אפשר ללמוד תחום זה גם בישראל. בוגרי התכנית יוכלו להשתלב בארגונים עסקיים ותעשייתיים בתפקידי תכנון, תפעול והטמעה של מערכות המידע. כמו כן, יוכלו הבוגרים להשתלב במגוון רחב של קהילות וארגונים ציבוריים ופרטיים כמו רשויות מקומיות וארציות, ארגונים לשינוי חברתי, מוסדות בריאות ומוסדות תרבות וחינוך, ארגונים קהילתיים כמו מתנ"סים ועוד.
החוג במערכות מידע קהילתיות הוא מסלול הלימודים העצמאי השביעי שנפתח במכללה האקדמית צפת, אחרי התוכניות במשפטים, סיעוד, מדעי ההתנהגות, עבודה סוציאלית, ספרות אמנות ומוסיקה, ופיזיותרפיה. בנוסף לכך, המכללה האקדמית צפת, ממתינה להחלטות המועצה להשכלה גבוהה לגבי תכניות לימוד עצמאיות נוספות הנמצאות בתהליכי הגשה ובדיקה שונים במל"ג.
"אישור פתיחת החוג מערכות מידע קהילתיות מעיד על האמון של המועצה להשכלה גבוהה במכללה האקדמית צפת. החוג נותן מענה לפלח חשוב של מתעניינים בתחום יישומי מחשב, בשילוב עם ניהול מערכות קהילתיות וציבוריות" מסר שמואל הר נוי מנכ"ל המכללה.